Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Mustiga italienare

Vad tyckte du?

Winefinders Mustiga italienare

Älskar du Italiens viner, precis som vi? Här har vi plockat samman en härlig blandning med sex röda viner från Italien. Vinerna representeras av olika ursprung; såväl Toskana, Trentino och Valpolicella som Piemonte, Puglien och Marche finns med - alla särskilt utvalda för att passa säsongens mat. I ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Sud Vini, Calamandrei Appassimento 2016 (1 flaska)

Fruktig och fyllig apassimento. Vinet består av druvorna negroamaro och primitivo från Puglien - Italiens ”klack”. Termen Apassimento indikerar att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone, Ripasso och Recioto). Denna process ger viner med en kraftfull och väldigt smakrik profil. Stor och generös doft med toner av mörka körsbär, choklad, örter och kaffe. Smaken är fyllig med varm frukt, uttalad strävhet och en fruktig avslutning.

 

Revino, Venuglia Valpolicella Ripasso 2015 (1 flaska)

Klassisk Valpolicella Ripasso från Revino! Efter försiktig pressning jäser vinet på temperaturkontrollerade ståltankar. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i ståltankarna fram till februari då vinet fick jäsa en andra gång tillsammans med skalrester från amaroneproduktion. Därefter har vinet fått lagras i tolv månader på stora äldre ekfat om 3000 liter. Fruktig och kryddig doft med inslag av körsbär, julkryddor och fat. Generöst fruktig smak med inslag mörka körsbär, plommon, nejlika och kryddor. Passar fint till grillat, lagrade hårdostar, smakrika grytor på nöt eller vilt.

 

Umani Ronchi, Tajano Rosso Piceno 2017 (1 flaska)

Mjuk, röd italienare gjort på 100% druvan montepulciano. De ekologiska druvorna skördas från egna vingårdar samt köps in från kontrakterade odlare i Abruzzo. Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar. Vinet mognar sedan en kortare tid före buteljering. Medelfyllig, ung och saftig med balanserad syra och karaktär av körsbär och mörka bär, rök och tobak.

 

Mezzacorona, Merlot 2016 (1 flaska)

Fruktdriven italiensk merlot. Druvorna skördas manuellt från vingårdar i Trentino. Musten jäster på rostfria tankar vid 18-20 grader. Vinet går igenom malolaktisk jäsning och filtreras lätt innan det tappas. Passar både som sällskapsvin eller till både pasta och ljusare kötträtter. Ung, frisk och fruktig med karaktär av örter och mörka bär såsom blåbär och körsbär.

 

Fontanafredda, Raimonda Barbera d’Alba 2016 (1 flaska)

Druvorna till detta vin tas från vingårdar i och omkring Serralunga dAlba. Efter vinifiering där skalen dras om med musten under 7-8 dagar får vinet vila 12 månader på ekfat. Passar utmärkt till smakrik pasta eller kötträtter av nöt, fläsk och vilt. Mycket fylligt och fruktdrivet vin med mängder av mogna körsbär, björnbär och kryddor. Vinet har en härlig rostad ekfatston som bärs upp av tanninerna och den friska fruktsyran.

 

Piccini, Chianti Riserva Collezione Oro 2014 (1 flaska)

Chianti Riserva, gjord på 90% sangiovese och 10% cabernet sauvignon. Efter skörd, selektering och vinifiering får vinet vila i 9 månader på franska ekfat innan det buteljeras och sedan lagras ytterligare på flaska innan det sätts ut till försäljning. Serveras med fördel till nötkött och vilt. Fruktig doft med inslag av körsbär, lakrits, läder och ekfat. I smaken är vinet generöst med toner mogna bär och kryddor samt fyllt med inslag av läder och rostade ekfat.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Älskar du Italiens viner, precis som vi? Här har vi plockat samman en härlig blandning med sex röda viner från Italien. Vinerna representeras av olika ursprung; såväl Toskana, Trentino och Valpolicella som Piemonte, Puglien och Marche finns med - alla särskilt utvalda för att passa säsongens mat. I lådan hittar du välkända namn som Fontanafredda, Mezzacorona och Umani Ronchi - här finns helt enkelt något för de flesta!  

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du