Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wineteamets bästa Magnus Favoriter

Wineteamets bästa Magnus Favoriter

I vår senaste serie med spännande temalådor, Wineteamets bästa, så låter vi Winefinders egna vinexperter välja sina mest prisvärda favoriter i sortimentet. Först ut är vår vinnörd Magnus Ericsson som till vardags ingår i Winefinders Wine Team och har en lång bakgrund som vinskribent och vinbloggare. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Weingut Müller Riesling Silberbichl 2019 (2 flaskor)

Vingårrdsbetecknad från familjen Müller i Kremstal. Vingården Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de givna förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Druvorna skördades i mitten av oktober - väl i vineriet skedde en sval jäsning följt av en lagringsperiod i rostfria ståltankar innan buteljering. I hela framställningsprocessen har man gjort allt för att bibehålla vinets fräschör och typiska aromatik. Detta är en frisk och stiltypisk österrikisk riesling som passar såväl som aperitif eller till en stor mängd olika maträtter: fisk, skaldjur, sallader, pajer och grönsaksrätter kommer alla att vara bra följeslagare. Vinet funkar även utmärkt till många asiatiska rätter och lättare kötträtter. 

 

Carlo Revello & Figli Dolcetto d´Alba 2020 (2 flaskor)

Underbar Dolcetto från vår Baroloproducent Carlo Revello i La Morra. Druvorna kommer från vingårdar i Annunziata i La Morra och planterades 1980 i en terroir som består av kalkhaltig lera. Skörden sker i september och druvorna jäser först med skalen i cirka 4 dagar i de numera så vanliga roterande jäskaren (som introducerades av Carlo Revellos mentor Elio Altare). Sedan fortsätter alkoholjäsningen och den malolaktiska i ståltankar. Därefter lagras vinet i 10 månader innan det buteljeras i juli månad. Det här är Carlo Revellos lättaste och fräschaste vin som gjort för pasta och pizza. Funkar även utmärkt till hamburgare. 

 

Altavins Viticultors Almodí Petit red 2019 (2 flaskor)

Altavins Viticultors är en liten vingård som ligger inom D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Filosofin är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. Man jobbar yttersta försiktighet med med druvorna så att de kan fånga alla egenskaper och med minimalt ingripande låta druvorna och vinet tala för sig själv. Det här är ärliga och smakrika viner som ändå uppvisar en härlig balans och fräschör. Drick till lite smakrikare kötträtter. Eller om du bara vill ha ett gott glas rött. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I vår senaste serie med spännande temalådor, Wineteamets bästa, så låter vi Winefinders egna vinexperter välja sina mest prisvärda favoriter i sortimentet. Först ut är vår vinnörd Magnus Ericsson som till vardags ingår i Winefinders Wine Team och har en lång bakgrund som vinskribent och vinbloggare. 

Jag har valt tre viner (två flaskor av varje) som jag tycker står ut av flera anledningar. Dels är de jäkligt bra (goda att dricka som de här - det är inte minst viktigt!) men de är också helt rätt i tiden med rena fräscha smaker och det är viner som är suveräna till mat. I lådan hittar du två flaskor av Weingut Müllers enastående Riesling Siblerbichl 2019 som ännu är ungt men som nu börjar få en skön mognad men som fortfarande vibrerar av liv och fräschör. Carlo Revellos härliga Dolcetto som står för allt det som gör Piemonte till världens mest spännande vinregion. Dolcetto får ofta spela tredjefiiol efter nebbiolo och barbera men med sina rena körsbärstoner är det här ett vin som borde höjas till skyarna - och det är kanske också det perfekta pizzavinet? Slutligen Altavins Petit Red som är ett utmärkt exempel på vad Spanien och Terra Alta kan erbjuda när det gäller läckra, rena och fruktiga viner som både är smakrika och välbalanserade. Hör formligen exploderar det av både doftar och smaker av bär och blommor. Enjoy!