Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Lilla Middagslådan Vol 2

Vad tyckte du?

Winefinders Lilla Middagslådan Vol 2

En låda med sex utvalda viner. Vinerna är särskilt utvalda för att passa olika sorters mat - från skaldjur och fisk till grönsaker och kött. Samtliga viner kommer från några av Winefinders bäst säljande producenter. En perfekt middagslåda.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Noble Vines 337 Cabernet Sauvignon 2016

Kraftfull fruktbomb från Kalifornien. Numret på de olika vinerna från Nobel Vines har en särskild betydelse; Den första siffran avser vilken druvklon som vinet är tillverkat av och de två sista två siffrorna avser vilket vinblock där druvorna plockats. Druvorna till detta vin består av 100% cabernet sauvignon som pressas varsamt och överförs till ståltankar eller ekfat. Vinet lagras på ståltankar samt franska och amerikanska ekfat i 2 månader för att bibehålla sin tilltalande fruktiga stil. Vinet är redo att drickas i sin ungdom då det är som allra bäst - matcha till rätter av mörkt kött eller till ostbrickan eller njut det som det är. Vinet är certifierat enligt California Sustainability Winegrowing vilket innebär att man farmar jorden och tar hand om miljö och människor på ett hållbart sätt.

De Martino Estate Carmenère 2015

Fruktdriven chilensk carmenère som med sin generösa stil matchas bra till till smakrika kött- eller pastarätter. Trogen De Martinos motto - att enbart göra rena viner som är sanna sitt ursprung - används enbart stål, betong och gamla ekfat, allt i syfte att framhäva fruktens karaktär. I detta fall har vinet jästs på ståltankar.

Steenberg Vineyards Klein Steenberg Red Blend 2015

Fruktig sydafrikansk ”bordeauxblend” gjord på det klassiska bordeauxreceptet 80% cabernet sauvignon, 15% merlot och 5% cabernet franc. Vinet görs på druvor från vingårdar i Darling och Constantia och lagras i 14 månader på gamla franska 22-litersfat. Matcha gärna till ljusa kötträtter, lamm och hårdostar.

Château Laville Château Laville Bordeaux Supérieur 2015

Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från fina årgång 2015. Vinet består av 75% merlot och 25% cabernet sauvignon och är en ungdomlig Bordeaux i klassiskt fyllig stil. Efter jäsning lagras vinet i 18 månader på ekfat innan det släpps på marknaden. Vinet kan lagras i ytterligare 5-8 år men passar fint att dricka redan nu - häll gärna upp i en karaff en timma innan servering. Servera till fina köttbiten tillsammans med potatisgratäng eller potatispuré gärna med svamptillbehör och varför inte en krämig sås? Årgång 2015 tilldelades gulmedalj av Gilbert & Gaillard vid Concordes International 2016.

Steenberg Vineyards Klein Steenberg Sauvignon Blanc 2017

Stiltypisk sydafrikansk sauvignon blanc som med sin aromatiska stil gärna kan matchas till medelkraftiga rätter av ljust kött, fisk eller kyckling eller användas som aperitif. Frukten till detta vin kommer från vingårdar i Stellenbosch, Durbanville och Constantia. Efter jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar får vinet ligga en kort period på sin jästfällning innan buteljering.

Cantina Bolla Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry 0

Stiltypiskt fruktig prosecco från producenten Bolla. Skörden sker i september och alla druvor plockas för hand. Druvorna pressas sedan varsamt med efterföljande jäsning i ståltank för att behålla vinets fräschör. Enbart naturliga jäststammar används och vinet lagras ca 24 månader innan buteljeringen och ligger sedan ytterligare några veckor i flaskan innan vinet släpps på marknaden. Servera till fisk, skaldjur eller som aperitif.


Drickes
2020-2022
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En låda med sex utvalda viner. Vinerna är särskilt utvalda för att passa olika sorters mat - från skaldjur och fisk till grönsaker och kött. Samtliga viner kommer från några av Winefinders bäst säljande producenter. En perfekt middagslåda.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du