Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Lagringsviner Volym 3

Vad tyckte du?

Winefinders Lagringsviner Volym 3

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år! 

Låda (12 st)

3 900:-

Smaknotering

Kilikanoon Oracle Shiraz 2010 (3 flaskor)

Oracle är ett numera smått klassiskt shiraz-vin från Clare Valley i South Australia. Första årgången var 1997 och med undantag för 2011 så har Kilikanoon gjort Oracle varje år sedan dess. Druvorna kommer från en vingård där stockarna har en ålder på drygt 40 år. Vinet har lagrats på franska ekfat i 24 månader. Doften är stor och komplex med toner av mörk frukt i kryddig stil. Smaken är fyllig och rik med toner av körsbär och svarta vinbär.

 

Alheit Cartology Bush Vines 2013 (3 flaskor)

Från en av Sydafrikas bästa och "hetaste" nya producenter! Alheits Cartology har hyllats av vinkritiker och är i sig själv en hyllning till the Cape och de gamla ”bush vines” som finns i området (vinrankor som växer som fristående buskar). Med filosofin att vin är något som ”växer" snarare än "görs" (99 procent "vineyard" - 1 procent "cellar") jobbar man ekologiskt med minimal intervention och så lite tillsatt SO2 som möjligt för att låta druvorna och terroiren uttrycka sig själva. Druvorna till Cartology (namnet kommer från studiet av kartor) hämtas från olika gamla vingårdar runt om Western Cape med torrfarmade bush vines av chenin blanc (88 procent hämtade från Skurfberg, Perdeberg, Bottelary hills och Kasteelberg) och sémillon från mycket gamla stockar (från Franschhoek). Druvklasarna pressas hela och jäser sed)an i gamla ekfat utan någon som helst tillsats av svavel så här långt. Det är först efter jäsningen som man använder SO2 i små mängder för att stabilisera vinet. Sammansatt och komplex doft av mogen tropisk frukt, citrus, äpplen, päron och kryddor. Smaken är fräsch och frisk men också krämig och nötig med mycket tropisk frukt men också citrus och äpplen. Här finns en nötig komplexitet och en lite oljig struktur i den långa eftersmaken. Och en nästan salt mineralitet i eftersmaken.

 

Vina Nora Nora da Neve 2012 (3 flaskor)

Druvorna till Nora da Neve kommer från en knappt 2 hektar stor vingård som ligger på sluttningarna runt floden Mino. Jordmånen är den för området klassiska med alluviala inslag, skiffer och framförallt granit. Vinet har lagrats på franska ekfat i 7 månader, hälften av faten var nya. DRUVOR 100% albariño. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas ytterligare en tid. Doften är ganska stor och fruktig i aromatisk stil med inslag av citrus, fat och hasselnötter. Smaken är torr i komplex och elegant stil med toner av exotisk frukt, rostade fat och citrus.

 

Bodegas Borsao Tres Picos 2014 (3 flaskor)

No 39 Wine Spectator Top 100. 2016 Tres Picos är Borsaos mest moderna och nyskapande vin. Vinet har lagrats på nya fat i 10 månader. DRUVOR 100% garnacha. Stor inbjudande doft. Smaken är fyllig och mycket balanserad med toner av mogna hallon, körsbär och lavendel. Lång eftersmak med lager av solmogna bär.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år!