Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Italien Runt - Röda Lådan

Vad tyckte du?

Winefinders Italien Runt - Röda Lådan

Ekologisk

Efter tidigare succéer med temalådor kommer här en låda med olika ursprung som naturligt kretsar kring landet Italien - särskilt framtagen för att visa vilket diversifierat och spännande vinland detta är. Lådan innehåller sex olika viner från sex olika vinregioner och gjorde på typiska druvsorter fö ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Tenuta Cocci Grifoni Rosso Piceno San Basso 2015 - Marche (1 flaska)

Vinet är en blend på 55% Montepulciano och 45% Sangiovese från vinrankor som vuxit i vingårdar med lerig jordmån och med en sydvästlig exponering på en höjd av 250-300 m.ö.h. Skörden påbörjades under de första tio dagarna av oktober, då de handplockades. Vinifiering genom maceration under kontrollerad temperatur (högst 28 ° C) föld av lagring unde 12 månader i 40/50 hl slavonska ekfat för att sedan vila i flaska under minst 4 månader innan lansering.

 

Cantine Nicosia Vulkà Etna Rosso 2017 - Sicilien (1 flaska)

 Vulkà Etna Rosso är en blandning av Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio och ett äkta uttryck för terroiren i Etna, men kännetecknas samtidigt av en unik kombination av elegans och drickbarhet. Det vulkaniska ursprunget och vinodlingarnas höjd ger detta vin en anmärkningsvärd mineralitet och en stor karaktär.

Druvsorter: Nerello Mascalese 80% - Nerello Cappuccio 20%
Vingårdar: Jorden är vulkanisk och mycket rik på mineraler på en höjd av 650-750 m över havet.
Skörd: För hand i mitten av oktober
Maceration: Kallmaceration i 24 timmar
Jäsning: I cirka 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur (22-24 ° C)
Lagring: Främst i rostfritt ståltankar med en kort åldring i tonneaux samt 5-6 månader i flaska.

Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2017 - Venetien (1 flaska)

Klassisk Valpolicella från ett av de riktigt gamla amaronefamiljerna. Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar i Mezzane och Tregnano där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 35% corvina, 35% corvinone, 20% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Druvorna skördades i slutet av september och början av oktober. Vinet lagrades därefter i ett år på slavonisk ek och sex månader på flaska. Ett klassiskt italienskt vin som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat.

 

Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2018 - Piemonte (1 flaska)

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare och fatlagrat uttryck. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först tillsammans med skalen i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) för att sedan dras över på klassiska ståltankar där musten jäser klart. Vinet har lagrats i fat av trä fram till buteljeringen som skedde i juli 2018. Vinet gör sig bäst till lite smakrikare pasta-, risotto- eller kötträtter. 

 

Tua Rita TR Rosso Toscana 2015 - Toskana (1 flaska)

TR Rosso är Tua Ritas instegsvin och består av en blend på 80% merlot och 20% alicante bouschet. Druvorna vinifieras på en ståltank och lagras därefter på en blandning av ståltank och ekfat under några månader vilket ger ett charmigt, relativt fruktig och mjukt vin att njutas till pasta eller pizza.

 

Illuminati Riparosso Montepulciano d´Abruzzo 2018 - Abruzzo (1 flaska)

Illuminatos Riparosso är egendomens mest populära vin och är en riktig crowd pleaser. Vinet består av 100% montepulciano-druvan som fått ligga i 6 månader på ekfat. Resultatet blir en läckert fruktig italienare som år efter år hyllas av vinkritikerna. Robert Parker har tidigare hyllat vinernas prisvärdhet (”The lower end wines offer excellent value and the top-tier selections are very true to authentic Abruzzo.”). Själva området Abruzzo hamnar lätt i skymundan från Italiens stora giganter Piemonte, Toskana och Veneto men här finns otroligt mycket fin kvalitet att hämta - och framförallt till ett mycket plånboksvänligt pris!

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/55351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter tidigare succéer med temalådor kommer här en låda med olika ursprung som naturligt kretsar kring landet Italien - särskilt framtagen för att visa vilket diversifierat och spännande vinland detta är. Lådan innehåller sex olika viner från sex olika vinregioner och gjorde på typiska druvsorter för respektive region. Här hittar du viner från Piemonte, Toscana, Veneto, Marche, Sicilia och Abruzzo. 

Pris om du köper flaskorna var för sig - 1074:-

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du