Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Introlåda Volym 3

Vad tyckte du?

Winefinders Introlåda Volym 3

Efter succén med Introlåda Volym 1 och 2: Missa inte Volym 3 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta! Lådan innehåller 6 olika viner i olika sti ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Montelvini, Promosso Spumante Extra Dry (1 flaska)

Härligt fräsch Spumante från Veneto! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är deras fräscha instegsspumante. Vinet görs på bland annat druvan glera (samma druva som används till Prosecco, men druvorna kommer från det större området Veneto) och med samma metod. Perfekt som aperitif eller varför inte till skaldjur, sallader eller snittar. Inbjudande fruktig doft med toner av päron, Granny Smith-äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med livliga bubblor, fruktiga aromer och ett läskande avslut.

 

Enjoy Wines & Spirits, Hidden Rock Chardonnay 2017 (1 flaska)

Frisk och fruktig australiensisk storsäljare nu i butik! Druvorna skördas nattetid för svalare temperaturer och minimering av oxidation. Vinet jäser på temperaturkontollerade ståltankar. Därefter filtreras och buteljeras vinet. Servera till fisk, Caesarsallad, och lättare pastarätter. Torr, fruktig smak med balanserad syra och inslag av citrus, melon och tropisk frukt.

 

L’Avenir, Provenance Chenin Blanc 2017 (1 flaska)

Stiltypskt läcker chenin blanc från Sydafrika. Detta vin, gjort på 100% chenin blanc, lagrades till 60 % på ståltankar och resterande 40 % på äldre ekfat. Vinet paras gärna med kraftigare fiskrätter eller till rätter med kyckling. Fräsch och fruktig doft med toner av gula äpplen, stenfrukt, citron och honung. Smaken är torr och frisk med eleganta nyanser och läskande avslutning.

 

Delicato Family, Stonebarn Zinfandel 2016 (1 flaska)

Märket Stone Barn står för klassiska Kaliforniska viner, där druvorna får växa till perfekt mognad vilket ger smakrika, fruktdrivna, balanserade och fylliga till medelfylliga viner. Druvorna växer i vinområdena Lodi och Coastal Regions, där jordmånen är utmärkt för att odla Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon och Zinfandel. Ledorden är ”focus on over-delivery on quality”, vilket man anammat under tre generationers vinmakeri och resulterat i ett vinhantverk som erkänts av diverse nationella och internationella utmärkelser. Ett medelfylligt vin med inslag av björnbär, plommon och viss kryddighet. Hög koncentration av mogen stenfrukt, mörka bär och med undertoner av rostade ekfat. Bra balanserad syra med behagliga tanniner och ett långt avslut.

 

Cottage Garden, Cabernet Sauvignon-Shiraz 2018 (1 flaska)

Cottage Garden cabernet sauvignon - shiraz är verkligen en stjärna i sin prisklass. Vinet är gjort på lika delar cabernet sauvignon och shiraz från utvalda vingårdar i södra Australien. Vinet har fått ligga en tid på ekfat. Fruktig doft med toner av mörka och röda bär, lite örter, kryddor, vanilj och sötlakrits. Smaken är balanserad och fruktdriven med en lätt fatkaraktär. 

 

Umani Ronchi, Tajano Rosso Piceno 2016 (1 flaska)

Mjuk, röd och ekologisk italienare gjort på 100% druvan montepulciano. Druvorna skördas från egna vingårdar samt köps in från kontrakterade odlare i Abruzzo. Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar. Vinet mognar sedan en kortare tid före buteljering. Medelfyllig, ung och saftig med balanserad syra och karaktär av körsbär och mörka bär, rök och tobak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/512451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter succén med Introlåda Volym 1 och 2: Missa inte Volym 3 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta! Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du