Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Helsingborgs Dagblads Grillåda

Vad tyckte du?

Winefinders Helsingborgs Dagblads Grillåda

Missa inte denna denna fina grillåda som tagits fram av Winefinder i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Helsingborgs Dagblad summerade två grillträffar tidigare i sommar. Samtliga är valda för att de ger väldigt myck ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Vinlådan innehåller 6 olika favoriter från Helsingborgs Dagblads Vincirkel, ledd av vinskribent Anders Fagerström:


2014 Plenio Verdicchio Classico Riserva, Umani Ronchi (1 flaska)


Umani Ronchi har sin bas i Marche. Huset äger 110 hektar vingårdar i Verdicchio Classico-appellationen. Plenio Verdicchio Classico Riserva är toppvinet från Umanis Ronchis Verdicchio- serie. Vinens namn kommer från det latinska ordet "Plenium", vilket här hänvisar till vinets komplexitet, struktur och avrundade stil. Efter skörd kyls druvorna ner och genomgår en kort macceration innan pressning. 30% av musten jäser på stora 500 liters gamla franska ekfat följt av 12 månaders lagring. Resterande del vinifieras på rostfria tankar. Därefter lagras vinet efter buteljering i 6 månader. Stor, friskt fruktig doft med karaktär av päron, honungsmelon med aromatiska inslag och aningen ekfat. Fyllig i smaken med koncentrerad frukt. Inslag av tropisk frukt, örter, mentol och svag ekfatskaraktär.


2013 Barbaresco, Produttori del Barbaresco (1 flaska)


Det perfekta grillvinet i sommar! "Outstanding quality for the money" är ett omdöme som världens ledande vinkritiker ofta ger Produttoris viner. Kvalitetsinriktade Produttori del Barbaresco anses vara världens bästa kooperativ och har planteringar i några av områdets mest eftertraktade vinmarker. Druvorna till det här vinet (100 procent nebbiolo) väljer man från de egna 100 hektaren som kooperativets odlare äger. Druvorna växer på en blandning av kalksten och lera och vinifieras på traditionellt sätt med lång skalmaceration (28 dagar) och vid en ganska hög temperatur (30°C). Därefter lagras vinet på stora neutrala ekfat i 24 månader. Stor karkatäristisk doft doft av körsbär, kakao och blommor. Smaken är koncentrerad men ändå elegant och nyanserad med rosor, lite tjära, tobak, körsbär och salta mineraltoner. Lång välbalanserad eftersmak. En årgång som kan lagras.


2014 Le Difese, Tenuta San Guido (1 flaska)


Le Difese är stjärnproducenten Tenuta San Guidos "andra" andravin. Teamet bakom Sassicaia gör sedan i början av 2000-talet två viner förutom kultvinet Sassicaia - Guidalberto som är gjort på en blandning av cabernet och merlot och Le Difese som är en blandning av sangiovese och cabernet sauvignon. Två olika uttryck av Bolgheri - ett av Italiens allra bästa vindistrikt som ligger vid den toscanska kusten! Jäsningen av Le Difese sker i rostfritt stål vid kontrollerad temperatur och macerationen varar i ungefär 12 dagar för både Cabernet Sauvignon och Sangiovese. Sedan lagras vinet i 12 månader på franska och amerikanska ekfat och under ytterligare tre månader på flaska. Doften är inbjudande med inslag av mogna röda bär, vanilj, nymalda kaffebönor, ceder och tobak. Smaken är mjuk och fyllig med massor av fullt mogna bär i en kryddig stil. Lång och elegant eftersmak.


2016 El Enemigo Chardonnay, Bodega Aleanna (1 flaska)


En av Winefinders storsäljare i 2019 och det perfekta matvinet i sommar. El Enemigo Chardonnay görs på druvor från en enda vingård som ligger i Luján de Cuyo, 1400 meter över havet, i Gualtallary där jordmånen är mycket kalkrik. Druvorna skördades i tre omgångar för att få en ultimat mix av fräschör och mognad. De jäste sedan på 500-liters ekfat och lagrades med jästfällningen i 9 månader. Bara 20 procent av vinet genomgick den så kallade malolaktiska jäsningen som omvandlar den hårdare äppelsyran till mjölksyra. I några av ekfaten utvecklades ett tunt lager med jästceller som man bland annat ser i Jerez och Jura (vilket ger en jästig/saltig/lite kryddig ton till vinet). Total produktion är inte mer än 7000 flaskor. Stor och fruktig doft och smak med aromer av solmogna citroner, gula äpplen, mandel och kryddor. Vinet har en medelfylligt kropp, hög och frisk syra och en fruktig eftersmak.

2018 Première Rosé, Château Pigoudet (1 flaska)


Winefinder favoritrosé i sommar! I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner. Härligt fräsch Provence-rosé i fruktig stil. Château Pigoudet strävar efter en ren och frisk fruktighet i sina viner och levererar med detta vin ett perfekt sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader eller som en aperitif.

2015 Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato, Bodega Atamisque (1 flaska)


Vinet som skriker grill!! Bodegas Atamisque drivs av gifta paret John och Chantal Du Monceau och Condeminal är Chantals egen vinserie. Chantal kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i franska Beaujolais i flera generationer. Chantal valde tidigt att följa i familjens fotspår genom att skapa vin på andra sidan jordklotet - därför var självklart att ge vinserien familjens efternamn. Druvorna kommer från egna vingårdar i Tupungato-området som vuxit på 1300 meters höjd. Vid denna höjd är solljuset starkt och intensivt medan nätterna är svalare, vilket ger en gynnsamt långsam mognadsperiod. Druvorna utvecklar både ett tjockare skal, mer aromatisk komplexitet och en stor mognad utan att förlora syra och därigenom naturlig friskhet. Druvor skördas för hand och i vineriet används enbart gravitationens kraft (utan användning av pumpar). Ett perfekt matvin att dricka under kommande femårsperiod. Vinet har en vacker och intensiv granatröd färg och en floral doft med toner av viol, körsbär, blåbär och örter. Smaken är elegant med ren och fruktdriven karaktär med aromer av av mörka bär med en underliggande frisk syra. Utmärkt struktur, koncentration och längd.


Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team

Det här är tredje lådan som tagits fram i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Helsingborgs Dagblad hade två grillkvällar nu i början på sommaren - viner som alla ger väldigt mycket vin för pengarna: en otroligt fräsch och frisk verdicchio från legandariska Umani Ronchi, klassisk Barbaresco från den lysande årgången 2013, Toscanska Le Difese från ingen mindre än kultvinsproducenten bakom Sassicaia, en 98-poängare (!!!) från Bodega Aleanna, sommarens bästa rosé från Château Pigoudet och ett kraftpaket från Bodega Atamisque (95-poäng). 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/54951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte denna denna fina grillåda som tagits fram av Winefinder i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Helsingborgs Dagblad summerade två grillträffar tidigare i sommar. Samtliga är valda för att de ger väldigt mycket vin för pengarna: en otroligt fräsch och frisk verdicchio från legandariska Umani Ronchi, klassisk Barbaresco från den lysande årgången 2013, Toscanska Le Difese från ingen mindre än kultvinsproducenten bakom Sassicaia, en 98-poängare (!!!) från Bodega Aleanna, sommarens bästa rosé från Château Pigoudet och ett kraftpaket från Bodega Atamisque (95-poäng).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du