Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Frankrike Runt - Blandade Lådan

Vad tyckte du?

Winefinders Frankrike Runt - Blandade Lådan

Ekologisk

Efter tidigare succéer med temalådor kommer här en låda med olika ursprung som naturligt kretsar kring landet Frankrike - särskilt framtagen för att visa vilket diversifierat och spännande vinland detta är. Lådan innehåller sex olika viner från sex klassiska vinregioner och gjorde på typiska druvsor ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Domaine Lafage Nicolas Grenache IGP Côtes Catalanes 2017 - Côtes du Roussillon (1 flaska)

Ännu ett kanonvin från Domaine Lafage och Côtes du Roussillon. Nicolas är uppkallad efter Jean-Marc og Elianes son och är gjort på 100% grenache. Druvorna kommer från gamla stockar som växer sydöstvänt i området Terroir des Aspres - på en jordmån som är rikt på skiffer. Vinet har lagrats 6 månader - 20% på nya bourgognefat och resten på betongtankar och har buteljerats ofiltrerat för att behålla så mycket smak och struktur som möjligt.

 

Domaine de Bellene Bourgogne Rouge Maison Dieu Vieilles Vignes 2016 - Bourgogne (1 flaska)

Helt ny i Sverige är spännande och eleganta Domaine de Bellene som sedan 2007 tillbaka drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans Bourgogne Rouge Maison Dieu Vieilles Vignes kommer från vingårdsläget med just namnet "Maison Dieu" beläget i Pommard med rankor planterade 1928. Vinerna fottrampas och pressas därefter varsamt och lagras på en blandning av gamla 1-3 år gamla ekfat i 12 månader. Minimal tillsats av sulfit används under vinmakningen.

 

Chateau Pesquie Le Paradou Grenache 2016 - Rhone (1 flaska)

Ny årgång! Familjen Chaudière, som driver populära Château Pesquie, skapade år 2005 varumärket Le Paradou för att kunna göra mjuka, fruktdrivna viner bortom de strikta appellationsregler som gäller i regionen Luberon i Ventoux, där vingårdarna ligger. Namnet Paradou kan dels översättas till ”Paradis” på gammelprovencalska, men refererar främst till de gamla vattenkvarnar som förr fanns i området. Just Le Paradou är faktiskt en gammal vattenkvarn som äges av familjen Chaudière - själva kvarnen är idag ett gästhus för familjens släkt och vänner. Frédéric och Alexandre Chaudière har i denna cuvée valt ut grenachevingårdar med något högre altitud (mellan 200 och 250 meter) för att få den höga fräscha syra de eftersträvar. Druvorna avstjälkas och placeras i betong- och rostfria stålfat i 10-15 dagar. Vinet lagras inte på ekfat - även detta för att bibehålla ren och tydligt fruktighet. Passar utmärkt till grillen, pastan eller smakrika korvar - eller varför inte att bara njuta som det är.

 

Château Simard 2007 - Saint Emilion Bordeaux (1 flaska)

Château Simard ägs av familjen Vauthier som också äger Château Ausone (och flera andra mindre slott som exempelvis Château Fonbel). Simard har gått från klarhet till klarhet de senaste 10-12 åren och är idag ett vin med både komplexitet och Saint-Émilions runda mjuka frukt. Det har imponerat stort på oss på de senaste årens primörprovningar. Här har videras härliga 07:a. Vingårdarna består av 65 procent merlot och 35 procent cabernet franc. Vinet lagras normalt i 12 månader på 50 procent ny och 50 procent redan använd ek. Levereras i trälåda (Original Wooden Case) vid köp av 6 flaskor.

 

Domaine Zind-Humbrecht Riesling Roche Granitique 2017 - Alsace (1 flaska)

Ny årgång från rieslingmästaren Zind-Humbrecht: 2017 Riesling Roche Granitique! Som namnet indikerar ligger alla vingårdar på de näringsfattiga granitrika markerna i Brand Hills och vinet kan de facto ses som andravinet till Grand Cru Brand. Dessa unika och varma granitjordar producerar viner som har en vertikal struktur, alltid uttrycksfulla i ung ålder och med fin aromatik.

 

J.M. Goulard La Sereine - Champagne (1 flaska)

Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som gör hantverksmässig, smakrik och elegant chapagne. Le Sereine här hans non-vintage och har har lagrats i minst 40 månader innan den släpps på marknaden och är en blend av de tre stora champagnedruvorna Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% varav 10% är fatlagrad) och 30% Chardonnay.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/55551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter tidigare succéer med temalådor kommer här en låda med olika ursprung som naturligt kretsar kring landet Frankrike - särskilt framtagen för att visa vilket diversifierat och spännande vinland detta är. Lådan innehåller sex olika viner från sex klassiska vinregioner och gjorde på typiska druvsorter för respektive region. Här hittar du viner från Roussillon, Bourgogne, Rhone, Bordeaux, Alsace och Champagne. 

Pris om du köper flaskorna var för sig - 1634:-

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du