Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Ekologiska lådan

Vad tyckte du?

Winefinders Ekologiska lådan

Ekologisk

Efter tidigare succéer med vår Ekologiska Låda kommer ytterligare en låda på samma tema - särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling. Samtliga viner är gjorda på ekologiskt odlade druvor och alla tillsatser (exempelvis klarningsämnen och jäst) är ekologiska. Dessutom innehåller de inga G ···

Låda (6 st)

888:-

Smaknotering

Montelvini, Prosecco Biologico Extra Dry NV (1 flaska)

Fruktigt fin och ekologisk Prosecco! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är ekologiska Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den bra att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Inbjudande fruktig med aromer av mogna päron, Granny Smith-äpplen, liljor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Weingut Müller Riesling Göttweiger Berg 2019  (1 flaska)

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal som är "Zertifiert Nachhaltig" vilket är en certifiering för hållbart odlande. Skörden skedde i mitten av oktober och musten jästes under temperaturkontroll i rostfria ståltankar för att bibehålla vinets fräschör. En välbalanserad instegs-reisling som passar såväl som aperitif som till fisk och skaldjur.

 

La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2018 (1 flaska)

Kvalitetskooperativet La Chablisienne är känd för sina chablisviner, men även deras Bourgogne blanc visar upp den konsekventa elegans och kvalitet som är signum för producenten. Det märks att det ligger en Chablisproducent bakom det här vinet! Druvorna växer precis utanför Chablis, och appellationen blir därför Bourgogne blanc. Ett mineraldrivet och strukturerat vin med tydlig adress. Årgång 2018 var en var en svår årgång med såväl extrema värmeböljor och hög avkastning under växtsäsongen - kvaliteten på vinerna är dock lysande. Ett perfekt vin till skaldjuren!

 

Telmo Rodriguez Rioja LZ 2018 (1 flaska)

Härliga LZ från Telmo Rodriguez. LZ är en hyllning till 1920-talets druvodlare och hur man gjorde vin på denna tid. Vinet är jäst i små betongkar med utvalda druvor från Telmos ekologiska vingårdar i byn Lanciego de Álava i Rioja Alavesa. Blenden består av tempranillo, graciano och garnacha som alla är certifierat ekologiska (beskärda som så kallade bush vines) som vuxit 500-700 meter över havet. Jäsningen sattes igång med naturliga jäststammar och fick därefter stanna i betongkaren i 6-7 månader.

 

Ca la Bionda Valpolicella Classico 2018 (1 flaska)

Druvorna till denna ekologiska kommer från sluttningar belägna i den¨ klassiska¨ Valpolicella delen av regionen. Vinet lagras inte på träfat eftersom man vill bevara vinets fruktiga friskhet och intensitet. Ett vin anpassat till det stora utbudet av italiensk mat från pasta till kötträtter.

 

Pago Casa Gran Casa Benasal Elegant 2017 (1 flaska)

Druvorna kommer från rankor med en ålder på minst 20 år som växer i sandig jordmån respektive vit lera. Varje druvsort fick både skalmacerera och jäsa separata rostfria ståltankar där jäsningen skedde med druvornas narturliga jäst och macereringstiden anpassades till respektive druvsort och den jordmån som rankor växeri. Efter jäsning får en del ligga kvar i ståltankarna medans en del får åldras i barriquer inna den slutgiltiga blandningen sker.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/56051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter tidigare succéer med vår Ekologiska Låda kommer ytterligare en låda på samma tema - särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling. Samtliga viner är gjorda på ekologiskt odlade druvor och alla tillsatser (exempelvis klarningsämnen och jäst) är ekologiska. Dessutom innehåller de inga GMO-ämnen. Alla artificiella kemiska gödningsmedel, insektsmedel, svampmedel och ogräsmedel är förbjudna – istället använder man ekologiska varianter av dessa bekämpningsmedel. I lådan finner du Prosecco, en knastertorr riseling, ett krispigt vitt skaldjusvin, ett supervin från Rioja, en röd mustig Valpolicella och en fruktigbomb från Spanien. Pris om du köper flaskorna var för sig - 936:-.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du