Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Ekologiska lådan

Vad tyckte du?

Winefinders Ekologiska lådan

Ekologisk

Efter tidigare succéer med vår Ekologiska Låda kommer ytterligare en låda på samma tema - särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling. Samtliga viner är gjorda på ekologiskt odlade druvor och alla tillsatser (exempelvis klarningsämnen och jäst) är ekologiska. Dessutom innehåller de inga G ···

Låda (6 st)

894:-

Smaknotering

Montelvini, Prosecco Biologico Extra Dry NV (1 flaska)

Fruktigt fin och ekologisk Prosecco! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är ekologiska Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den bra att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Inbjudande fruktig med aromer av mogna päron, Granny Smith-äpplen, liljor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Les Vignes Saint Vincent Cuvée Saint Vincent Øko Muscadet Sèvre&Maine 2018 (1 flaska)

Elegant och härligt uppfriskande doft och smak som domineras av citrus, vita blommor, salt, lime och gröna äpplen. En fin ren fruktighet och en frisk syra i en fin avslutning. Cuvée Saint Vincent kommer från vingården Brafandré och är jäst med vildjäst och har lagrast i 9 månader "sur lie" på sin jästfällning.

 

Dr. Bürklin-Wolf Villa Bürklin Cuvée Weiss 2016 (1 flaska)

Ekologiskt vitt vin på en blandning av riesling, weißburgunderdruvor och sauvignon blanc från familjen Bürklins vingårdar i Pfalz. Vinet visar upp klassisk Pfalzkaraktär med tydlig stenfrukt, skinande syra och lätt utvecklade mineraltoner. Passar utmärkt både som aperitif eller till lättare skaldjurs- och fiskrätter.

 

Cantine Nicosia Fondo Filiara Frappato 2019 (1 flaska)

Detta ekologiska och veganska vin är producerat av den gammal druvsorten Frappato som är typisk för sydöstra Sicilien och utmärker sig för sin behagligt doftande bouqette med toner av färska röda frukter, hallon och blåbär med en smak som är både livlig och mjuk.

 

Telmo Rodriguez Gazur Ribera del Duero 2016 (1 flaska)

Gazur produceras från unga stockar. När andra producenter refererat till unga stockar menar de ofta att de är 5-15 år. Telmo Rodriguez räknar dock alla stockar som är under 25 år som unga. Gazur ska vara en elegant Ribera del Duero och druvorna har inte lagrats på fat. Druvorna kommer från en 60 ha stor vingård som ligger 800 meter över havet.

 

Vinologist Syrah eko 2018 (1 flaska)

Bakom Vinologist står ägarna till Boekenhoutskloof under ledning av den mycket berömda vinmakaren och pionjären Marc Kent. Doften är mjuk och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är ung, koncentrerad och generös men också härligt fruktig med pepprig och nästan nyanserad och lockande med lätt kryddig ton. Här finns inslag av lakrits och vinet avslutas med en lång och fruktig eftersmak.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/55151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter tidigare succéer med vår Ekologiska Låda kommer ytterligare en låda på samma tema - särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling. Samtliga viner är gjorda på ekologiskt odlade druvor och alla tillsatser (exempelvis klarningsämnen och jäst) är ekologiska. Dessutom innehåller de inga GMO-ämnen. Alla artificiella kemiska gödningsmedel, insektsmedel, svampmedel och ogräsmedel är förbjudna – istället använder man ekologiska varianter av dessa bekämpningsmedel. I lådan finner du Prosecco, ett krispigt vitt skaldjusvin, en knastertorr riseling, ett spännade rött från Sicilien, en röd mustig Ribera och en kryddig röd från Sydafrika. Pris om du köper flaskorna var för sig - 920:-.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du