Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Ekologiska lådan

Vad tyckte du?

Winefinders Ekologiska lådan

Ekologisk

En vinlåda särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Segura Viudas Vega Medien Organic Cava NV (1 flaska)

Ekologisk Cava från en av Spaniens ledande Cava-producenter; Segura Vidas. Musten får jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar, därefter buteljeras vinet och en andra jäsning på flaska sker. Efter 29 månader på jästfällningen degorgeras vinet och en dosage på 9 gram socker tillsätts innan slutlig buteljering sker. Druvblenden består av 85% macabeo 85% och 15% chardonnay. Utmärkt till fisk, skaldjur och grönsaksrätter. Doften domineras av brioche, blodapelsin och lime. Smaken är ung och frisk med inslag av blodapelsin, brynt smör och lime.

 

Montelvini Prosecco Biologico Extra Dry NV (1 flaska)

Fruktigt fin och ekologisk Prosecco! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är ekologiska Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Inbjudande fruktig med aromer av mogna päron, Granny Smith-äpplen, liljor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Les Vignerons d’Estézargues Terre de Mistral Côtes du Rhône Blanc 2017 (1 flaska)

Ekologiskt vitt vin från Rhône! Druvsorterna vinifieras separat. Jäsning sker i 15 dagar under låg temperatur på rostfria ståltankar där vinet sedan får vila på sin jästfällning i 4-5 månader innan vinet filtreras lätt. En minimal tillsats av svavel sker innan buteljering. Passar utmärkt till fisk och fågel. Fyllig och fruktig med inslag av gula äpplen, ananas, honung och citrusfrukter.

 

Famille Perrin Côtes du Rhône Nature Red 2016 (1 flaska)

Ekologisk Côtes du Rhône från familjen bakom Château du Beaucastel - familjen Perrin. Efter skörd och noggrann selektering pressas druvorna innan de får jäsa på rostfria ståltankar. Därefter lagras 25% av vinet i 12 månader på stora franska ekfat. Blenden består av 60 % grenache och 40 % syrah. Passar till nötkött, vilt och grytor. Elegant och ungdomlig, kryddig doft med mängder av mörk frukt, läder, örter och ceder. I smaken är vinet torrt med markerade tanniner följt av en fin fruktsyra uppbackad av mörka och röda bär, kryddor och tobak.

 

Umami Ronchi Montipagano Montepulciano d’Abruzzo 2016 (1 flaska)

Druvorna skördas från Umani Ronchi nya egendom i Roseto i den norra delen av regionen Abruzzo. Montipagano är en egendom med ekologiska vingårdar, belägen vid den antika byn Montepagano. Musten jäser i tio dagar och vinet lagras 4 månader på 500 liters gamla franska ekfat. Mycket fruktig, aromatisk och välstrukturerad smak av körsbär, röda bär med nyanser av örtkryddor i eftersmaken.

 

Segura Viudas Vega Medien Organic Tinto (1 flaska)

Ekologisk spanjor. Vinet har jäst och lagrats på temperaturkontrollerade ståltankar före buteljering. Skall drickas ungt och passar till smakrika rätter av fågel, gärna vild, till grillen och till buffén. Servera gärna något svalare än normalt för röda viner. Mjukt och fruktdrivet vin med smak av mörka bär såväl såsom björnbär, blåbär och körsbär. Mjuka tanniner och ett fruktigt avslut.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En vinlåda särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du