Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Ekologiska lådan Volym 2

Vad tyckte du?

Winefinders Ekologiska lådan Volym 2

Ekologisk

Efter succén med vår Ekologiska Låda Volym 1 följer vi upp med ytterligare en låda på samma tema - särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling. Samtliga viner är gjorda på ekologiskt odlade druvor och alla tillsatser (exempelvis klarningsämnen och jäst) är ekologiska. Dessutom innehåller ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Montelvini, Prosecco Biologico Extra Dry NV (1 flaska)

Fruktigt fin och ekologisk Prosecco! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är ekologiska Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den bra att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Inbjudande fruktig med aromer av mogna päron, Granny Smith-äpplen, liljor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Umani Ronchi, Montipagano Trebbiano 2017 (1 flaska)

Krispig och fruktig italiensk trebbiano. Montipagano är en egendom med ekologiska vingårdar, belägen vid den antika byn Montepagano i den norra delen av Abruzzo. Umani Ronchi skördar druvorna vid vad man anser vara optimal mognad. Druvorna genomgår därefter kallmaceration med efterföljande lagring på ståltankar - allt för att bibehålla vinets ungdomliga fruktighet. Gott att dricka nu till fisk och skaldjur. Ung, fruktdriven och frisk stil med aromer av persika och citrus. 

 

Les Vignerons d’Estézargues, Terre de Mistral Côtes du Rhône Blanc 2017

Ekologiskt vitt vin från Rhône! Druvsorterna vinifieras separat. Jäsning sker i 15 dagar under låg temperatur på rostfria ståltankar där vinet sedan får vila på sin jästfällning i 4-5 månader innan vinet filtreras lätt. En minimal tillsats av svavel sker innan buteljering. Passar utmärkt till fisk och fågel. Fyllig och fruktig med inslag av gula äpplen, ananas, honung och citrusfrukter. 

 

Grand Vins Sélection, Baron de Saint Jean 2016 (1 flaska)

Perfekt allroundvin från franska Languedoc som passar till såväl ljust som mörkare kött, gärna med mycket färska örter. Druvorna skördas morgontid för att bevara fräschör i vinet. De olika druvsorterna, grenache, syrah och mourvèdre jäses alla separat i rostfria ståltankar vid en temperatur om 25-30 grader Celsius. Som macerationsteknik används huvudsakligen överpumpning av skalmassan. Efter avslutad jäsning lagras delar av vinet på franska ekfat om 225 liter av olika ålder och delar i rostfria ståltankar. Detta för att få en rad olika smakprofiler på delarna av vinet innan de blandas för att uppnå en bra balans av fruktuttryck och fat. Ungdomligt och charmigt med inslag av röd frukt, färska örter, lakrits och viol. Kombineras med fördel till kryddiga korvar, pasta och hemgjord gourmetpizza.

 

Celler de Capcanes, Mas Picosa 2017 (1 flaska)

Från ”Årets kvinnliga vinmakare 2018” enligt Selection Das Genussmagazin, Anna Rovira, kommer denna mycket spännande cuvée från relativt okända regionen DO Montsant DO i spanska Priorat. Mas Picosa är en blend av ekologiskt odlade druvor: 30% syrah, 30% grenache, 25% cabernet sauvignon, 10% tempranillo och 5% carignan (lokalt kallad samsó) från några av gårdens yngre rankor (8-40 år gamla). De olika druvsorterna vinifieras separat och får macereras i 8-10 dagar. Vinet lagras på rostfria ståltankar i fem månader tillsammans med sin jästfällning. Det ger ett generöst fruktdrivet vin som passar utmärkt att dricka i sin ungdom och under kommande 3 år. Matcha till lamm, kyckling, grillen, kryddiga korvar, stuvningar och gratänger och till hårdost. Ett stort vin med toner av mörka bär, choklad, crème de cassis, lakrits och kryddor. Fylligt med koncentrerad frukt och en lång generös eftersmak.

 

Telmo Rodriguez, LZ 2016 (1 flaska)

Storfavoriten LZ är en hyllning till 1920-talets druvodlare och hur man gjorde vin på denna tid. Vinet är jäst i små betongkar med utvalda druvor från Telmos ekologiska vingårdar i byn Lanciego de Álava i Rioja Alavesa. Blenden består av tempranillo, graciano och garnacha som alla är certifierat ekologiska (beskärda som så kallade bush vines) som vuxit 500-700 meter över havet. Jäsningen sattes igång med naturliga jäststammar och fick därefter stanna i betongkaren i 6-7 månader. Doften är ung och läcker med toner av röd och mörk frukt, örter och mineralitet. Smaken är saftig, medelfyllig och tanninerna är i fin balans med den pigga syran. Eftersmaken är fruktig och lång. Matchas gärna med grytor - särskilt om de innehåller svamp.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter succén med vår Ekologiska Låda Volym 1 följer vi upp med ytterligare en låda på samma tema - särskilt framtagen med hänsyn till ekologisk vinodling. Samtliga viner är gjorda på ekologiskt odlade druvor och alla tillsatser (exempelvis klarningsämnen och jäst) är ekologiska. Dessutom innehåller de inga GMO-ämnen eller andra förbjudna ämnen. Alla artificiella kemiska gödningsmedel, insektsmedel, svampmedel och ogräsmedel är förbjudna – istället använder man ekologiska varianter av dessa bekämpningsmedel. I lådan finner du såväl Prosecco, en krispig vit italienare, ett fylligt vit rhônevin, en röd mustig sydfransos, en elegant Rioja och ett spanskt vin från Årets Kvinnliga Vinmakare 2018. Pris om du köper flaskorna var för sig - 786:-).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du