Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinder Coffes Prisvärda Låda

WinefinderCoffes Prisvärda Låda

  Som de flesta av er vet så är jag en stor vinälskare och därför har jag tillsammans med Peter Wallin och teamet på Winefinder (som ni träffade som hålvärdar på hål två vid RCL-Golfen) satt ihop en vinlåda med viner som jag gillar och som har Winefinders härliga kvalitetsstämpel hela vägen från vi ···

Låda (12 st)

2 940 kr

Smaknotering

Three Sticks Head High Pinot Noir 2019 (2 flaskor)

Three Sticks tillhör Kaliforniens mest spännande producenter och det här är deras instegsvin – Head High – en surfarterm som anspelar på den perfekta vågen. 

Vinmakaren är unga Britt Richards som med Head High Pinot Noir åstadkommit ett riktigt läckert vin med skön pinot-känsla – fräsch men ändå smakrik.

 

 

Arakoon Wines Big, Fat & Gutsy 2017 (2 flaskor)

Vinet som har extra allt. Egentligen säger namnet allt. Big, Fat and Gutsy är en stor och koncentrerad shirazaussie för dig som vill ha extra allt i ditt vin. Det familjeägda vineriet ligger i McLaren Vale utanför Adelaide i South Australia.

Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina kraftfulla, generösa och fruktdrivna viner. De jobbar med traditionell vinmakarteknik som manuell korgpress och öppna jäskar i ek. Produktionen ligger på endast 2000 lådor per år.

 

Passar perfekt till det grillade köttet i sann Aussie-style. 

 

 

Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2021 (2 flaskor)

En av Sydafrikas absolut bästa producenter. Peter-Allen och Andrew Finlayson är tredje generationen Finlayson som gör fantastiska viner.

Pappan har varit en ledande kraft på Bouchard Finlayson men sedan några år har sönerna sprungit om honom och Crystallum rankas idag som en premier grand cru av Sydafrikakännaren Tim Atkin (det är den högsta klassen i Atkins klassificering).

The Agnes är brödernas otroligt prisvärda Chardonnay som är lysande till framför allt fisk som torskrygg, havskatt, lax eller hälleflundra. 

 

Chateau Blaignan Château Blaignan 2015 (2 flaskor)

Mogen Bordeaux till fyndpris. Château Blaignan är en så kallad Cru Bourgeois från den vänstra stranden av Gironde och ett vin som visar att bra Bordeaux kan vara hur prisvärd som helst.

 

2015 är ett av de bästa och charmigaste åren på det senaste decenniet och redan nu möts vi av de klassiska och mogna smakerna av svarta vinbär, blyerts och ekfat.

Skitsnyggt helt enkelt!

 

 

Tenuta Michele Reverdito Barbera d´Alba Butti 2020 (2 flaskor)

Druvsorten Barbera får ofta spela andrafiolen i Piemonte efter den mer berömda Nebbiolo. Men Barbera-vinerna har den fördelen att de är friskare och djupare i frukten och mjukare än Nebbiolo (även om de inte kan lagras lika länge) och det gör de ofta är det självklara valet till många av rätterna i det Piemontesiska köket.

Michele Reverditos vingårdsbarbera är en härlig match till risotto, pizza, hamburgare och andra kötträtter.

 

UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Brut Grey Label (2 flaskor)

Fortfarande lite av ett ”insidertips” i Le Mesnil. 100 procent chardonnay från grand cru-vingårdar i Le Mesnil-sur-Oger, en av de bästa och mest berömda byarna i Côte de Blancs i Champagne. 

 

Det här är ett kooperativets instegsvin – deras non-vintage Grey Label som man normalt bara ser på restaurang – och det är ett vin som genomsyras av Le Mesnil-elegans och med en fräschör som man oftast bara hittar i mycket dyrare viner.

Krämig och fräsch Blanc de Blancs i absolut toppklass.

Drickes
2022-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Som de flesta av er vet så är jag en stor vinälskare och därför har jag tillsammans med Peter Wallin och teamet på Winefinder (som ni träffade som hålvärdar på hål två vid RCL-Golfen) satt ihop en vinlåda med viner som jag gillar och som har Winefinders härliga kvalitetsstämpel hela vägen från vingård till glas.
Det här är en 12-packslåda som innehåller sex viner (två flaskor av vardera vin) som fokuserar på bra skit från klassiska områden och producenter. Tanken är att det ska vara en låda som funkar lika bra till vardag som till fest.
Erbjudandet går ut exklusivt till er som var med på Golfen och jag och Winefinder tror att ni kommer att gilla dem lika mycket som vi gör!

Skål vinvänner!
Christoffer Coffe Lundström

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du