Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinder Coffes Lyxiga Låda

WinefinderCoffes Lyxiga Låda

Det här är en 12-packslåda som innehåller sex viner (två flaskor av vardera vin) som fokuserar på viner från topproducenter och från fantastiska årgångar. Stora viner som kan förgylla såväl vardag som fest. Erbjudandet går ut exklusivt till er som var med på Golfen och jag och Winefinder tror att ni ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Carlo Revello e Figli Barolo Giachini 2011 (2 flaskor)

Mogen Barolo från en ny superstjärna i La Morra. Carlo Revello bildades 2016 när de två bröderna på Fratelli Revello valde att gå skilda vägar. Inte på grund av någon schism utan för att trygga arvet för de båda familjerna. Lorenzo blev kvar på Fratelli och Carlo gick vidare och startade eget. De delade på allt – vingårdar, källare, lagrade viner osv.

 

Det gör att man kan hitta äldre årgångar med Carlo Revello på etiketten men som gjordes under den gemensamma perioden (och som då har Fratelli Revello-korkar). Giachini 2011 är ett sådant vin. Från en cru, eller enskild vingård, och från en årgång som är helt fantastisk nu.

 

Toppbarolo från La Morras nya stjärna!

 

 

 

Cliff Lede Vineyards Claret 2018 (2 flaskor)

En av Winefinders storsäljare från Napa Valley och det är inte så konstigt. Cliff Ledes viner kombinerar Kaliforniens power med en balans som för tankarna till Bordeaux. I Claret är det också Bordeauxdruvor som gäller.

 

Druvorna plockades i mörkret under de tidiga morgontimmarna. Efter en noggrann sortering fick de kallmacerera i ca fem dagar innan den slutgiltiga jäsningen som varade tre till fyra veckor. Vinet lagrades sedan under arton månader på fat av fransk ek innan det buteljerades utan klarning eller filtrering.

 

Ett stilfullt favoritvin till förslagsvis biff med bea. 

 

 

 

Domaine Bernard Fleuriet Sancerre Blanc Côte de Marloup 2019 (2 flaskor)

Sancerre är ett litet legendariskt distrikt i Loire som gjort druvsorten Sauvignon Blanc till en superkändis. Du ser aldrig druvsorten på etiketterna men det är den som döljer sig bakom namnet Sancerre (de gör också lite rött på Pinot Noir) och grannen Pouilly Fumé.

 

Vinerna från Sancerre tillhör de friskaste och fräschaste i vinvärlden och är en fröjd att dricka till fisk och skaldjur.

 

Marloup är en ”single vineyard” och man gör bara 8 000 flaskor om året av vinet. 

 

 

 

Miguel Torres Milmanda 2018 (2 flaskor)

Miguel Torres är en legendar inom vinvärlden. Torres och hans viner nådde stjärnstatus 1979 då Gran Coronas Mas la Plana knep förstaplatsen i den så kallade vinolympiaden i Paris framför viner som Château Latour och La Mission Haut Brion. Miguel har sedan dess flertalet gånger blivit utsedd till en av vinvärldens bästa vinmakare.

 

Det här är hans mest berömda Chardonnay och ett vin som tål att jämföras med mångt dyrare vita Bourgogner. Smaken är fyllig och smörig och komplex och otroligt läcker.

 

Ett vin för kraftigare fiskrätter och lättare kötträtter. 

 

 

 

Chanin Wine Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir 2019 (2 flaskor)

Den mest överraskande utvecklingen i USA de senaste åren måste vara alla producenter som siktar på att göra Pinot Noir i världsklass.

 

En av de som lyckats allra bäst är Chanin som gör viner som är fulla av Kaliforniens sol men som också doftar så där mystiskt och lockande som en premier- eller grand cru-Bourgogne bara kan dofta. Den 50 år gamla klassiska vingården Sanford & Benedict Vineyard har ett svalt klimat och jorden är rik på kalksten vilket ger perfekta förutsättningar för att skapa premium Pinot Noir.

 

Gavin Chanin tillhör de nya unga stjärnorna i regionen och det här är så nära Bourgogne man kommer i Nya Världen.

 

 

 

Champagne Boizel Grand Vintage 2012 (2 flaskor)

Vintage-champagne från fantastiska 2012 och som dessutom är väldigt läcker att dricka nu. Champagne Boizel är ett litet Champagnehus som drivs av femte generationen Boizel. 

 

Man har specialiserat sig på att göra en mängd olika smakrika och väldigt balanserade viner från olika vingårdar i Champagne. Dessutom är man en av få som regelbundet släpper äldre årgångar av sina viner (Winefinder har bland annat nyligen haft 2000, 1996, 1990 och 1985 i butiken).

 

Grand Vintage är ypperlig som fördrink eller som dryck till diverse ostar och charkuterier.

Drickes
2022-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är en 12-packslåda som innehåller sex viner (två flaskor av vardera vin) som fokuserar på viner från topproducenter och från fantastiska årgångar. Stora viner som kan förgylla såväl vardag som fest. Erbjudandet går ut exklusivt till er som var med på Golfen och jag och Winefinder tror att ni kommer att gilla dem lika mycket som vi gör! 

Skål vinvänner! 

Christoffer Coffe Lundström

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du