Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Ciao Italia!

WinefindersCiao Italia!

Italien är ett av världens bästa vinländer och här får du ett utmärkt urval som visar varför det är så. Eller vad sägs om ett härligt klassiskt italienskt bubbel (en spumante), Serra Ferdinandeas spännande Bianco Sicilia från vinvärldens kanske just nu hetaste vinregion, Brunelloproducenten CapAnnas ···

Låda (6 st)

882 kr

Ord. pris 1 050 kr
Smaknotering

Urban Wines It´s a Blanc de Blancs - 1 flaska.

 

Klassiskt italienskt bubbel i en snygg flaska. Its a Blanc de Blancs är precis som namnet indikerar ett mousserande vin gjort på "vita" (dvs gröna) druvor. I det här fallet Chardonnay och Proseccodruvan Glera som står för innehållet. It’s a Blanc de Blancs avnjuts bäst väl kyld till asiatisk mat, sallader, fisk & skaldjur eller varför inte till en varierad buffé. Därtill så blir vinet och flaskan en riktigt trevlig överraskning som aperitif!

 

Serra Ferdinandea Bianco Sicilia DOC 2019 - 1 flaska.

 

Efter 10 år på Sicilien som vinmakare hos Planeta, beslöt sig Florent Dumeau för att blanda två väldigt olika men sinsemellan kompletterande druvsorter.

Vinets bouquet är en kombination av dofter och ovanliga aromer. Användningen av ekfat är mästerligt gjort för att förstärka dofttonerna och förstärka vinets lagringsduglighet.

 

Solmogna gula frukter, aningen friska gröna toner, akacia, kamomill, honung och nötter. Välbalanserade, tydliga toner av ekfat som bidrar till vinets komplexitet. Frisk mineralitet med fin, lång eftersmak. 

 

CapAnna Sant’ Antimo Pinot Grigio 2020 - 1 flaska.

 

100% Pinot Grigion från CapAnna. Druvorna till vinet pressar hela och jäses i ståltank vid låg temperatur (12-16 °C) i ca 1 månad.

Efter det får vinet vila under ett par månader på 5-10 hektoliters ekfat fram tills att det släpps på marknaden 6-8 månader från skörden.

 

Doften är karaktäristiskt fruktig med toner av päron och äpple med florala nyanser av vita blommor.

Smaken är fruktig och intensiv med en balanserad, fruktig och fräsch eftersmak med en fin längd.

 

Bosio Family Estates srl Truffle Hunter Barolo 2018 - 1 flaska.

 

Ett av de mest prisvärda Baroloviner som vi hittat! Bosio Family Estates drivs av familjen med samma namn och man äger fler olika egendomar, bland annat den Winefinderkända Barolo och Barbaresco-producenten Bel Colle. Truffle Hunter-serien är pappa Valter Bosios hyllning till Piemontes hjältar - Tryffeljägarna (människor och hundar) - och innehåller prisvärda traditionella och ursprungstypiska viner.


Druvorna till Truffle Hunter Leda Barolo 2018 hämtas från vingårdar i Verduno me en ler- och kalkrik jordmån och som återfinns på 300-350 m.ö.h. Efter skörd får druvorna skalmacerera i ståltankar under 15 dagar. Efter jäsningen så ligger vinet tre år på fat av fransk ekt följt av en kort period på flaska. Resultatet är en fräsch och ursprungstypisk Barolo. Drick under de närmaste två-fem åren och gärna till ost, risotto, tryffelpasta eller olika kötträtter.

 

Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2020 - 1 flaska.

 

Castello di Brolio Chianti Classico Riserva är gjort på till största delen Sangiovese (80%) med lite Merlot (15%) och Cabernet Sauvignon (5%). Jäsningen sker under temperaturkontroll, vid 24-27 grader, i rostfria ståltankar med 12-16 dagar lång skalkontakt. Det färdiga vinet lagras under 9 månader på två och tre år gamla Tonneau fat.

 

 

Tedeschi Lucchine Valpolicella DOC Classico 2021 - 1 flaska.

 

Det är härligt med viner som smakar av sitt ursprung, sin sense of place eller terroir och Lucchine smakar verkligen som om det var vuxet direkt ur jorden och klimatet där det kommer från. Det här är kvintessensen eller själva kärnan av vad Valpolicella är och hur Valpolicella smakar. Fräscht och fruktigt med en djup härlig smak av mörka körsbär och en touch av choklad. Ett utmärkt matvin till pizza, pasta och lättare kötträtter.
Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar vid fotan av Pedemonte där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% Rondinella, 25% Corvina, 25% Corvinone, 10% Molinara, 10% Rossignola, Negrara, Dindarella. Druvorna skördades i början av oktober. Ett klassiskt italienskt "vardagsvin" som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Italien är ett av världens bästa vinländer och här får du ett utmärkt urval som visar varför det är så. Eller vad sägs om ett härligt klassiskt italienskt bubbel (en spumante), Serra Ferdinandeas spännande Bianco Sicilia från vinvärldens kanske just nu hetaste vinregion, Brunelloproducenten CapAnnas fräscha Pinot Grigio, Bosio Family Estates srl otroligt prisvärda Truffle Hunter Barolo, klassiska Barone Ricasolis Brolio Chianti Classico med läcker körsbärsfrukt från druvsorten Sangiovese och slutligen en riktig Valpolicella från Tedeschi. Drick bubblet som fördrink eller till plockmat, ta de vita till fisk eller skaldjur (och lättare kötträtter) och Valpolicellan till pizza och pastarätter. Barolon är förstås perfekt till kraftigare kötträtter och krämig risotto. Och Broliios Chianti är en lysande partner till biff och bea.  

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du