Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Bästsäljare Volym 2

Vad tyckte du?

Winefinders Bästsäljare Volym 2

Efter succén med Bästsäljare Volym 1 kommer här vår efterlängtade uppföljare! De bästsäljande favoriterna i Volym 2 är särskilt utvalda för att möta hösten och vinterns mustigare maträtter. Lådan är fylld med viner från såväl Italien, Frankrike, Argentina och USA - här finns något för de första smak ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Cottage Garden, Cabernet Sauvignon-Shiraz 2017 (1 flaska)

Cottage Garden cabernet sauvignon - shiraz är verkligen en stjärna i sin prisklass. Vinet är gjort på lika delar cabernet sauvignon och shiraz från utvalda vingårdar i södra Australien. Vinet har fått ligga en tid på ekfat. Fruktig doft med toner av mörka och röda bär, lite örter, kryddor, vanilj och sötlakrits. Smaken är balanserad och fruktdriven med en lätt fatkaraktär. 

 

Famille Perrin, Côtes du Rhône Réserve Rouge 2015 (1 flaska)

Klassisk Côtes-du-Rhône från familjen bakom Château Beaucastel. Blenden består av 40% grenache, 30% syrah och 30% mourvèdre. Druvorna till vinet kommer främst från vingården Prébois i Orange och från familjen Perrins vingård i Vinsobres. Efter skörd och noggrann selektering pressas druvorna innan de får jäsa på rostfria ståltankar. Därefter lagras vinet i 12 månader på franska ekfat. Passar utmärkt till grytor av nötkött eller vilt med svamp. Ungdomlig, kryddig doft med mängder av mörk frukt, läder, örter och ceder. I smaken är vinet torrt med mjuka saliverande tanniner följt av en härligt välbalanserad fruktsyra uppbackad av mörka bär, kryddor och tobak.

 

Sud Vini, Calamandrei Appassimento 2016 (1 flaska)

Fruktig och fyllig apassimento. Vinet består av druvorna negroamaro och primitivo från Puglien - Italiens ”klack”. Termen Apassimento indikerar att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone, Ripasso och Recioto). Denna process ger viner med en kraftfull och väldigt smakrik profil. Stor och generös doft med toner av mörka körsbär, choklad, örter och kaffe. Smaken är fyllig med varm frukt, uttalad strävhet och en fruktig avslutning.

 

Piccini, Chianti Riserva Collezione Oro 2015 (1 flaska)

Chianti Riserva, gjord på 90% sangiovese och 10% cabernet sauvignon. Efter skörd, selektering och vinifiering får vinet vila i 9 månader på franska ekfat innan det buteljeras och sedan lagras ytterligare på flaska innan det sätts ut till försäljning. Serveras med fördel till nötkött och vilt. Fruktig doft med inslag av körsbär, lakrits, läder och ekfat. I smaken är vinet generöst med toner mogna bär och kryddor samt fyllt med inslag av läder och rostade ekfat.

 

Catena Zapata, Alamos Malbec Organic 2016 (1 flaska)

Familjen Catena kom till Argentina från Italien 1898 och Nicola Catena planterade sin första Malbec 1902. Efterhand växte familjeföretaget till ett av Argentinas största. Nicolas Catena övertog förvaltningen 1963, då producerande vingårdarna relativt stora mängder av vin till den inhemska marknaden, och därefter fokuserades under nästkommande två decennier på den allt mer växande exportmarknaden. Vinet har legat på fat i nio månader, både amerikansk och fransk ek varav 25% ny ek. Vinet har mörk, intensivt violett färg med doft av körsbär och plommon. Smaken är koncentrerad med druvtypiska inslag av körsbär, björnbär, plommon, kaffe, choklad och fat. Tanninerna är mogna och vinet har lång, kraftfull eftersmak. Som de flesta Malbec-viner passar Alamos Malbec Organic utmärkt till rätter av nöt eller viltkött.

 

Cline Cellars, Cline Zinfandel 2016 (1 flaska)

Publikfavoriten Cline Zinfandel är gjort på zinfandeldruvor från vidsträckta området Lodi i Kalifornien. Druvorna  fick jäsa med odlad jäst på ståltank och lagrades sedan i cirka åtta månader på franska och amerikanska fat. Resultatet är en ungdomlig, mjuk, fruktig och generös stil. Stor intensitet med en mörk blåaktig färg. Stor koncentrerad doft av syltiga mörka bär som bigarråer och björnbär. Fyllig, generös och smakrik med inslag av mörka bär. Stor trevlig frukt med toner av bigarråer, björnbär och kryddor. Lång och angenäm stramhet i eftersmaken.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/54851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter succén med Bästsäljare Volym 1 kommer här vår efterlängtade uppföljare! De bästsäljande favoriterna i Volym 2 är särskilt utvalda för att möta hösten och vinterns mustigare maträtter. Lådan är fylld med viner från såväl Italien, Frankrike, Argentina och USA - här finns något för de första smaker!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du