Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Bästsäljare Volym 1

Vad tyckte du?

Winefinders Bästsäljare Volym 1

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Tempranillo, Sangiovese, Carignan, Pinot Noir, Chardonnay, Colombard, Grenache, Syrah, Tressallier

Smaknotering

NV Lindemans Bin 25 Brut Cuvée - Australien (1 flaska)
Mousserande vin från klassiska Australiensiska Lindemans! Lindemans Bin-serien har blivit några av världens mest uppskattade viner. Receptet bakom framgången är viner i en matvänlig, prisvärd och fruktig stil. Bin 25 är gjord enligt charmatmetoden och är gjord på mestadels chardonnaydruvor samt en liten del colombard. Lätt och fruktig doft med toner av citrus, persika och kex. Smaken är torr och frisk.


2016 Reserve Speciale Blanc, Les Vignerons de Saint-Pourcain - Loire, Frankrike (1 flaska)
Loiredalens viner fortsätter att vinna popularitet världen över, och det med rätta. De vita vinerna är ofta fräscha, komplexa - och prisvärda. Det här vinet är gjort på chardonnay och tressalier och är gjord i en lätt och elegant stil som gör sig utmärkt till skaldjur och lätta fiskrätter. Sval, fräsch och mineraldriven doft med toner av krita, plommon, gröna äpplen, citrus och örter. Torr, frisk, fräsch och lätt smak med ungdomlig fruktighet och mineralitet i eftersmaken.

2014 LZ Rioja, Telmo Rodriguez - Rioja, Spanien (1 flaska)
Vinet är gjort på ekologiskt odlade tempranillodruvor. Vinmakaren vill med LZ visa hur Rioja smakade för 100 år sedan, vilket betyder en tydligare stolthet över druvan. Vinet lagrades 9 månader på betongtank innan buteljering. 2014 visade sig bli en ännu bättre årgång än 2013. Passar utmärkt till kraftigare kötträtter, grytor eller till grillen. Doften är ung och läcker med toner av röd och mörk frukt, örter och mineralitet. Smaken är saftig, medelfyllig och tanninerna är i fin balans med den pigga syran. Eftersmaken är fruktig och lång.

2016 Sangiovese Toscana, Caparzo - Toskana, Italien (1 flaska)
Caparzo sangiovese är gjort på druvor från egendomarna Caparzo, Borgo Scopeto och Doga delle Clavule, vilka symboliseras i de tre blommorna på etiketten. Vinet är gjort i en ungdomlig och fruktdriven stil och passar utmärkt till lättare kötträtter. Pigg och ungdomlig doft av mogna, mörka körsbär, hallon, plommon, vanilj, muskot och kakao. Frisk och fyllig smak med fina tanniner och fruktigt avslut.

2016 Languedoc Les Darons, Jeff Carrel - Södra Frankrike (1 flaska)
"If it came from a more prestigious appellation in the southern Rhone, it would go for three times the price.", säger The Wine Advocate om nya årgången av Les Darons. Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering). Passar till kötträtter - varför inte till vilt? Till karaktären är vinet fyllt av röd frukt, med en krispig syra som gör det hela friskt och saftigt. Ett riktigt härligt och användbart vin. Doften är ung och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är ung, koncentrerad och stram men också härligt fruktig med pepprig och nästan nyanserad och lockande med lätt kryddig ton. Här finns inslag av lakrits och vinet avslutas med en lång och fruktig eftersmak.

2015 Postales Pinot Noir, Del Fin del Mundo - Patagonien, Argentina (1 flaska)
Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården vid världens ände". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, ett väderbitet landskap i södra Argentina, och har specialiserat sig på den kinkiga druvsorten pinot noir. Argentina är förmodligen det land i världen som har den största outnyttjade potentialen för kvalitetsviner och Del Fin del Mundos viner är ett utmärkt exempel på att även prisvärda viner finns att upptäcka vid världens ände. Vinet lagras i sex månader på franska och amerikanska fat. Passar fint till lättare kötträtter, rätter med fågel eller till stekt och grillad fisk. Pigg och ungdomlig doft av mörka jordgubbar, hallon, körsbär, sötlaktrits, örter och lite choklad. Smaken är bärig med lite kryddiga toner, mjuka tanniner och balanserad syra.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
Våra storsäljare från hela vinvärlden!

Vinvärlden bjuder på en stor mängd vinstilar och druvsorter från många olika länder. Med den här lådan får du chansen att upptäcka sex olika viner i vitt skilda stilar, gjord på olika druvsorter. Lätta, krispiga, kraftiga, runda, mousserande - helt enkelt ett vin för varje tillfälle!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/52651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du