Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Capionium Capionium Glögg

CapioniumCapionium Glögg

Danmark, Danmark, 1000 ml, 17%

I över ett år hade våra kollegor på Winefinder Vinbutik i Gentofte snackat om den - glöggen som vi bara inte fick missa. Det tog lång tid innan vi äntligen provade den då den årgångens upplaga var helt slutsåld. Men när vi väl provade Capionium hösten 2021 så blev vi golvade - det har var något extr ···

Styckvis

279 kr

/flaskaOrd. pris 349 kr
Låda (6 st)

1 674 kr

Ord. pris 2 094 kr
Smaknotering

Fruktig och mycket kryddig doft med tydliga inslag av mörka körsbär, blåbär, russin, kardemumma, kanel och kryddnejlika. Nyanserat söt smak där de fruktiga och kryddiga inslagen går in i ett läckert samspel med den tydliga syrligheten och den snyggt i bakgrunden liggande fattonen.  OBS! Capionium glögg säljs i en enlitersflaska. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
17%
Flaskstorlek
1000 ml
Serveringstemperatur
8-65ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
94p "Så mycket mer än glögg. Kanske den bästa glöggen vi någonsin provat."

Glögg tillhör inte vanligheterna när vårt Wine Team provar vin men när Lars och Anders på vår Vinbutik i Gentofte sa åt oss att prova och ta in Capionium i nätbutiken så var vi bara tvungna att ge vinet ett försök. Vår danska butik hade sålt den i åratal och det är inte så konstigt när vinet är så bra. Capionium görs på en portvins- och etanol-bas och så förstås med en mängd olika och hemliga kryddor. Smaken är både koncentrerad och kryddig. Inte alls så söt som många traditionella svenska glöggsorter. Och med lång och sammansatt eftersmak. Dessutom efter svenskt recept och i en exklusiv enliters-butelj. Det här är så mycket mer än glögg och det kan vara den bästa glögg vi smakat.

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I över ett år hade våra kollegor på Winefinder Vinbutik i Gentofte snackat om den - glöggen som vi bara inte fick missa. Det tog lång tid innan vi äntligen provade den då den årgångens upplaga var helt slutsåld. Men när vi väl provade Capionium hösten 2021 så blev vi golvade - det har var något extra. Något helt annat än den ofta lite sötsliskiga rödvinsbaserade glögg som vi svenskar är vana vid.

Historien om Capionium tog sin början 1999. Daniel Capion, då nyutexaminerad farmaceut, hittade ett gammalt glöggrecept efter en svensk farmaceut och bestämde sig för återskapa glöggen. Familj och vänner agerade testpanel och gensvaret från vinprovarna blev en rungande stor applåd. Sedan dess har det varit tradition i Daniels umgängeskrets att dricka denna unika glögg fram till jul. Vad som då var okänt för provningsdeltagarna var ett betydande blandningsfel hade smugit sig in i testvarianten samt att Daniel hade använt en annan tillgänglig ingrediens som saknades i den ursprungliga blandningen. Det felaktiga men utmärkta receptet anammandes naturligtvis till standard och resultatet är denna "glöggmutation" som idag kallas Capionium.

2013 fick VINOteket (som idag heter Winefinder Vinbutik) höra talas om drycken. Efter att ha fått provsmaka den uppmanade Lars & Anders i butiken Daniel att starta en något större produktion av glöggen så att de kunde sälja den, något som har fortgått varje år sedan dess. Och från och med i år 2021 så finns den även på Winefinder.com.

Jämfört med "vanlig" svensk glögg som är baserad på rött vin som sötats upp, så är denna kvalitétsglögg producerad med ett portvin som bas vilken blandas upp med bärsaft och ren alkohol. Resultatet blir i en mycket välbalanserad glögg som är söt utan att vara kladdig och som dessutom har portvinets koncentration och smakrikedom. Det gör att Capionium både kan avnjutas uppvärmd, vid rumstemperatur eller lätt kyld (15-18 grader). Som varm rekommenderar vi en temperatur på 65 °C med mandelflarn och/eller hela skållade mandlar (undvik att tillsätta russin som skapar en obalans i vinet) i ett vitvinsglas. Då lyfts vinets läckra kryddighet tillsammans med dess pigga syra fram. Väljer man att dricka den rumstempererad eller kyld (är t.ex. god med en isbit som ett alternativt till en vermouth) kommer fruktigheten med primärt körsbär att vara mer framträdande. Oavsett hur du dricker den så bjuder Capionium på en unik upplevelse. Det kan vara den bästa glögg vi någonsin smakat.

Producenten

Historia om Capionium Gløgg börjar 1999 då . Som nyligen publicerad av Daniel Capion undervisade han inte en chansning på svenska apotek. I vissa fall bör de, för att uppnå ett gemensamt koncept och avregistreras, användas i sin ursprungliga form, för att säkerställa ett hinder för stödet, samt användning av en lämplig ingrediens i hanteringen av varan.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du