Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vina Errazuriz Tue Chardonnay 2011

Vad tyckte du?

Vina Errazuriz Tue Chardonnay 2011

Chile, Valle Central, 750 ml, 13,5%

Husets Chardonnay odlas i Casablanca Valley, som påverkas av Stilla havet, så att druvorna mognar långsamt och uppnår stora karakterfuldhed. Jorden är djup och innehåller näringsfattig lera. Perfekta förhållanden för Chardonnay och Sauvignon Blanc. APPELLATION Central Valley Det isolerade läge ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Det här är ett vin för dig som gillar goda lättdruckna chardonnayviner. Kvalitetsproducenten Errazuriz har lyckats skapa en plånboksvänlig och välsmakande chardonnay som slår det mesta i det här prisläget på fingrarna.   TASTING NOTE Ljus gyllene färg. Doft som är varm och fruktig, domineras av inlagda krusbär och plommon. Smaken är utsökt, krämig, elegant och resulterar i en lätt ton av rökighet.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Klicka på länkarna nedan för att läsa de recept vi föreslår till vinet

Vinet

Vinet

Husets Chardonnay odlas i Casablanca Valley, som påverkas av Stilla havet, så att druvorna mognar långsamt och uppnår stora karakterfuldhed. Jorden är djup och innehåller näringsfattig lera. Perfekta förhållanden för Chardonnay och Sauvignon Blanc.


APPELLATION Central Valley
Det isolerade läget mellan Anderna och Stilla Havet innebär att Chile fortfarande har en helt vinlusfri vingård. De vinstockar som växer på egna rötter kan blir betydligt äldre än de ympade och i förlängningen betyder det att kvaliteten blir högre efter hand eftersom druvorna blir smakrikare och mer koncentrerade ju högre ålder vinstocken har. I Valle Central ligger Chiles mest berömda region, Maipo, beläget väster och söder om Santiago. Här produceras lika mycket rött och vitt vin av framförallt Cabernet Sauvignon respektive Sémillon. Här planterades importerade druvsorter från Frankrike och Tyskland för första gången, och fortfarande är många av landets största firmor belägna här. Största delen av druvorna används till bordsdruvor.


DRUVOR Chardonnay
Chardonnay är tveklöst den mest populära druvan för vitt vin. Chardonnay odlas runt om i världen och är en av de druvor som vunnit störst berömmelse. Den ger de finaste vita Bourgogner och ingår som en av tre druvor i champagne. Den är relativt lättodlad, knoppar tidigt och trivs i relativt kallt klimat. Den är lagringsduglig och trivs utmärkt tillsammans med ekfat som den ofta lagras i. Tack vare Chardonnay-druvans egen relativt neutrala karaktär kan mycket varierade vinstilar uppnås genom olika framställningsmetoder. Är man elak kan man kalla den ’vinvärldens transvestit’, den anpassar sig extremt mycket efter klimat och växtbetingelser samt att den adapterar de olika processer som man utsätter den för i vineriet. På gott och ont…

Producenten

Det var Don Maximiano Errazuriz som byggde upp denna vingården 1870 I Aconcagua Valley som ligger 10 mil nor om Santiago. Idag drivs gården av den femte generationen Chadwick med Eduardo i spetsen. Man har byggt upp ett rykte om att producera några av landets bästa viner, vilket inte minst uppmärksammats vid ”The Berlin Tasting” där man slog de största Bordeaux vinerna på fingrarna.

Producenten

Det var Don Maximiano Errazuriz som byggde upp vingården 1870 I Aconcagua Valley som ligger 10 mil nor om Santiago. Idag drivs gården av den femte generationen Chadwick med Eduardo i spetsen. Man har byggt upp ett rykte om att producera några av landets bästa viner, vilket inte minst uppmärksammats vid ”The Berlin Tasting” 2004 där man bland andra slog Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Tignanello, Sassicaia, Solaia och Guado al Tasso i en blindprovning.

http://www.errazuriz.com/