Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matetic Vineyards Syrah EQ 2008

Vad tyckte du?

Matetic Vineyards Syrah EQ 2008

Ekologisk

Chile, San Antonio Valley, 750 ml, 14,5%

DRUVOR 100% syrah ekologiskt odlade druvor LAGRINGSHORISONT 2014-2016 Vinet är fullt drickmoget idag Vinet har lagrats på små franska fat i 12 månader Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj.  Gården är belägen i det svala San Antonio ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Syrah

Smaknotering

Fyllig, mogen syrah med lång, lång eftersmak. Endast 150 lådor producerat = ett unikt vin! Tasting note Stor tilltalande doft. Smaken är fyllig i en mogen stil. Här finns lager på lager av mörk solmogen frukt, underbar balans och fin syra. Eleganta toner av vanilj från faten. Lång, lång eftersmak.

Drickes
2014-2016
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

DRUVOR 100% syrah ekologiskt odlade druvor

LAGRINGSHORISONT 2014-2016 Vinet är fullt drickmoget idag

Vinet har lagrats på små franska fat i 12 månader

Producenten

Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj.  Gården är belägen i det svala San Antonio nära Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa från huvudstaden Santiago. Från början siktade domänen direkt på att producera vin i världsklass. Domänen var först med att plantera Syrah i svala klimat och har tre år i rad fått Decanter Trophy, och de första årgångarna har kvalificerat sig tillWineSpectators Top 100. Domänen är byggdes ursprungligen med biodynami för ögonen, men inte hela domänen är ännu100% certifiering. Pumpar används inte, enbart gravitation, all gödsel skapas naturligt i området, etc. Den franska biodynamiska pionjären Nicolas Joly från Coulee de Serrant hyllade vinerna efter ett besök i maj 2010.

Producenten

Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj. Gården är belägen i det svala San Antonio nära Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa från huvudstaden Santiago. Egendomen satsade redan från början på att producera vin i världsklass. Domänen var först i Chile med att plantera syrah i svala klimat och har tre år i rad fått Decanter Trophy, och de första årgångarna har kvalificerat sig till Wine Spectators Top 100. 

Egendomen har byggts upp efter biodynamiska principer och man är biodynamiskt och ekologiskt certifierade. Efter ett besök i maj 2010hyllade den franska biodynamiska pionjären Nicolas Joly från Coulee matetiks viner.

http://www.matetic.com/

Karta