Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vina Errazuriz Vinedo Chadwick 2018

Vad tyckte du?

Vina Errazuriz Vinedo Chadwick 2018

Chile, Puente Alto Maipo, 750 ml, 14%

Vingården är uppdelad i olika block (parcels) som noga övervakas och skördas separat under de svala morgontimmarna för att bevara fruktkvaliteten. Druvorna från varje block krossas sedan försiktigt och jäses temperaturkontrollerat mellan 28 ° till 31 ° Celsius för att få en perfekt karaktär. Detta f ···

Styckvis

3 895:-

/flaska
Låda (3 st)

3 895:-

/flaska, totalt 11 685:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Smaknotering

Drickes
2020-2042
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
98 p "Extremely long and layered"

The aromas show blackcurrant, pine-tree, violet and light spearmint character. Full-bodied, yet reserved and tight with fine, creamy tannins. Hints of currants and fresh herbs. Extremely long and layered. Try after 2022.

Decanter
98 p "Stand back and admire the tannic structure on display here"

Stand back and admire the tannic structure on display here, giving just the right amount of space to let through sweet cherry, raspberry, thyme, black pepper and spiced rosemary notes at this early stage, and promising so much more as it ages. Overall Viñedo Chadwick has a more savoury edge than it did in its earlier years of production, less cocoa and chocolate and more eucalyptus and menthol, showing a more classically-trained Cabernet Sauvignon character with grip and concentration. The grapes are grown on old gravel terraces with great drainage, close to the Andes ensuring the breezes that allow long slow ripening. One to savour. 80% new oak, with the remaining 20% in large oak casks, 3.55pH.

Drinking Window 2024 - 2042

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

1/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården är uppdelad i olika block (parcels) som noga övervakas och skördas separat under de svala morgontimmarna för att bevara fruktkvaliteten. Druvorna från varje block krossas sedan försiktigt och jäses temperaturkontrollerat mellan 28 ° till 31 ° Celsius för att få en perfekt karaktär. Detta följs av en förlängd maceration på upp till trettio dagar. Vin från de olika parcellerna lagras sedan separat på franska ekfat separat för att maximera blandningsalternativen. Hur den slutliga cuvéen ska se ut bestäms väldigt sent i lagringsprocessen och sker precis innan vinet är klart att tappas på flaska. Allt för att få den bästa cuvéen baserat på utvecklingen hos de olika vinerna.

Vinet säljs som helt kolli om tre flaskor!

Producenten

Det var Don Maximiano Errazuriz som byggde upp vingården 1870 I Aconcagua Valley som ligger 10 mil norr om Santiago. Idag drivs gården av den femte generationen Chadwick med Eduardo i spetsen. Man har byggt upp ett rykte om att producera några av landets bästa viner, vilket inte minst uppmärksammats vid ”The Berlin Tasting” 2004 där man bland andra slog Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Tignanello, Sassicaia, Solaia och Guado al Tasso i en blindprovning.

http://www.errazuriz.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du