Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montes Alpha Chardonnay 2015

Vad tyckte du?

Montes Alpha Chardonnay 2015

Chile, Casablanca Valley, 750 ml, 13%

Ny årgång från kundfavoriten Montes Alpha. Skörden av deras 2015 Chardonnay ägde rum mellan 18:e mars och 21:e april 2015 - den föregående växtsäsongen var normal men ganska regnig, utan vare sig frost eller andra större problem. Den svala period som ledde upp till skörden gav förutsättning för opti ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Fruktig doft av gula äpplen, plommon, smör, vanilj och toast. Torr, fyllig smak med tropisk eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "A tangy and fresh white."

"A tangy and fresh white with sliced apple, pear and lemon character. Hints of toast. Full body, round texture. Beautiful finish. Light oak use and light malo."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från kundfavoriten Montes Alpha. Skörden av deras 2015 Chardonnay ägde rum mellan 18:e mars och 21:e april 2015 - den föregående växtsäsongen var normal men ganska regnig, utan vare sig frost eller andra större problem. Den svala period som ledde upp till skörden gav förutsättning för optimal och långsam mognad utan att druvorna förlorade sin fräschör. Vingårdarnas placering var alla i regionen Aconcagua Costa med tydliga influenser av svala havsvindar. Druvorna handskördades i 300-kilosbehållare under tidiga morgontimmar - återigen för att bibehålla fräschör. 35% av musten genomgick malolaktisk jäsning och jästets på ekfat med en efterföljande fatlagring på 12 månader i franska ekfat. Passar utmärkt till fylligare rätter med fisk eller fågel - gärna grillat.

Producenten

Montes var och är en av de verkliga pionjärerna i den chilenska vinnäringen. Egendomen grundades 1987 av Aurelio Montes and Douglas Murray som båda jobbade i vinbranschen och ville göra vin som rejält höjde standarden på landets viner. 1988 anslöt Alfredo Vidaurre och Pedro Grand och egendomen Discover Wine var född i Colchagua Valley - en egendom som sedan bytte namn till Montes.

Första vinet var den nu smått legendarisk Montes Alpha Cabernet Sauvignon - som fick fantastiska recensioner av vinkritiker runt om i världen - och Montes blev snabbt kända som en av de absolut bästa egendomarna i Chile. Montes var också en av de första att experimentera med syrah och vingårdar som var planterade på bergssluttningarna (som i Europa) snarare än nere i de bördiga dalgångarna.

Idag har man 100-tals hektar vinmark i områden som Colchagua, Curicó, Apalta och man gör även vin i Argentina (Kaiken Wines) och USA (Napa Valley). 1996 skapade man sitt första premiumvin - Montes Alpa M - som är en bordeauxblandning (cabernet sauvignion, cabernet franc, merlot och petit verdot) följt av Montes Folly (100 procent syrah) och Montes Purple Angel (92 procent carmenère).

I stilen är vinerna moderna (de lagras ofta på ny fransk ek) men med stort fokus på terroir och vingård. Vinmakaren Aurelio Montes menar att bra viner görs till 80 procent i vingården och 20 procent i källaren. Man jobbar därför med perfekt mogna druvor och skördar de på morgontimmarna för att få så fräsch frukt som möjligt till vinkällaren. Montes är också hållbarhets-certifierade av National Wine Industry Sustainability Code Certification.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.monteswines.com/en