Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arboleda Wines Pinot Noir Costa 2014

Vad tyckte du?

Arboleda Wines Pinot Noir Costa 2014

Chile, Aconcagua Costa, 750 ml, 13,5%

Bara 12 kilometer från Stilla Havet hittar vi vingården som ligger bakom druvorna till Arboleda Pinot Noir. Den 1,05 hektar stora (eller snarare lilla) biten åkermark består av en jordmån på grus, sand och lera som tillsammans med de svala havsbrisarna ger druvor med mycket smak och rejält med fräsc ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor doft av röda bär med hallon, jordgubbar, choklad och ekfat. Mjuk och balanserad smak med fatkaraktär och bärig, fruktig eftersmak. 

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Soft tannins and a fresh finish"

Lots of subtle dried strawberry, iron and stone aromas and flavors. Iodine too. Full to medium body, soft tannins and a fresh finish. Aged for 12 months in French oak barrels, of which 25% were new.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bara 12 kilometer från Stilla Havet hittar vi vingården som ligger bakom druvorna till Arboleda Pinot Noir. Den 1,05 hektar stora (eller snarare lilla) biten åkermark består av en jordmån på grus, sand och lera som tillsammans med de svala havsbrisarna ger druvor med mycket smak och rejält med fräscha syror.

Druvorna avstjälkas och macererar 4-7 dagar med musten innan jäsningen sätter igång. Denna sker naturligt i öppna jäskar av trä. Vinet lagras i 12 månader på 228-liters fat av fransk ek - varav en fjärdedel var nya.

Producenten

Arboleda är Eduardo Chadwicks (ägare av Errazuriz) personliga prestigeprojekt i Valle de Aconcagua som han startade tillsammans med Robert Mondavi 1999 för att kunna göra viner i världsklass. Namnet är en hyllning till de inhemska träd som har bevarats i hans ekologiskt hållbara vingårdar. Arboledas filosofi är enkel och bygger på en djup respekt för miljön, förståelse för terroir, en passionerad grupp människor samt en vision om kvalitet.

Det var Don Maximiano Errazuriz som byggde upp denna vingård redan 1870 i Aconcagua Valley som ligger 10 mil norr om Santiago. Idag drivs gården av den femte generationen Chadwick med Eduardo i spetsen. Man har byggt upp ett rykte om att producera några av landets bästa viner, vilket inte minst uppmärksammats vid ”The Berlin Tasting” där man slog de största Bordeauxvinerna på fingrarna.

Egendomen drivs ekologiskt även om den inte är certifierad av något kontrollorgan. 

http://www.arboledawines.com/