Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Torbreck The Struie 2018

Vad tyckte du?

Torbreck The Struie 2018

Australien, South Australia, 750 ml, 15%

The Struie är ett klassiskt vin från Torbreck gjort på 100% shiraz och är en blandning av druvor från en 40 år gammal Eden Valley Shiraz vingård och en 80 år gammal Barossa Shiraz vingård. Vinet har stor koncentration, nästan lite krämigt och tillmötesgående även vid en ung ålder. The Struie är uppk ···

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (6 st)

449:-

/flaska, totalt 2 694:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor doft med både kraft och elegans i den mörka frukten. Rik smak med lager av solmogen frukt av svarta vinbär, körsbär och hallon. Den efterföljande eftersmaken är full av mogen frukt, fet och komplex.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

The Struie är ett klassiskt vin från Torbreck gjort på 100% shiraz och är en blandning av druvor från en 40 år gammal Eden Valley Shiraz vingård och en 80 år gammal Barossa Shiraz vingård. Vinet har stor koncentration, nästan lite krämigt och tillmötesgående även vid en ung ålder. The Struie är uppkallad efter en kulle bakom Glenmorangiedistilleriet i Skottland. Årgången 2018 präglas av en över genomsnittlig vinternedbörd som följdes av lägre än normalt vår- och sommarnederbörd. Det gav i sin tur små klasar och bär och såldes en mindre avkastning än normalt. Kvaliteten är verkligen hög, särskilt bland röda sorter av Shiraz, Grenache och Mataro. 2018-vinerna är imponerande i färg, struktur och livslängd och behöver således lite tid i källaren för att bli drickfärdiga.

Producenten

Grundaren till Torbreck är David Powell. Man kan utan överdrift kalla detta en kometkarriär och få har fått så mycket superlativ som Torbreck av vinskribenten Robert Parker. Rötterna till egendomen går tillbaka till 1992 då David arbetade på vingården Rockford. Han fick i uppdrag att rädda ett fält med mycket gamla, uttorkade vinrankor. Efter ett hårt arbete fick han liv i plantorna igen och som belöning fick han ett stycke mark med shirazdruvor, där han producerade sitt första vin.

David lyckades att skrapa ihop lite pengar och 1995 pressade han sitt första vin under namnet Torbreck, uppkallat efter en skog i Skottland. Idag förfogar man över de främsta växtplatserna i Barossa Valley där druvorna shiraz, grenache och mataro (mourvèdre) samspelar. Förkärleken till Rhônedalen går inte att ta miste på även om samtliga viner är i en mer fruktdriven ”New World style”. Även om Torbreck är mest förknippat med sina röda viner så producerar man även högklassiga vita viner på viognier, roussanne och marsanne.

I början av 2000-talet genomgick David Powell en svår skilsmässa som ledde till ekonomiska problem. Det slutade med att han tvingades sälja sin del av egendomen till sin kompanjon som sedan sålde Torbreck vidare till en amerikansk investerare. Sedan 2013 har David Powell helt lämnat Torbreck i jakt på nya äventyr - men vinerna från egendomen är fortfarande lysande och tillhör den absoluta eliten i Australien.

Producenten uppger att deras röda viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan. 

http://www.torbreck.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du