Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Stump Jump 2010

Vad tyckte du?

dArenberg The Stump Jump 2010

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14%

Vinmakarfilosofin på dArenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisey-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera i den utan att skadas. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Shiraz, Mourvèdre, Grenache

Smaknotering

Rikt koncentrerad med intensiv doft av violer, örter och mörka bär. Ung, fruktig och livfull smak av röda bär, blåbär, violer, intensivt aromatiskt, kraftfull men nyanserad. Vinet har en god balans mellan elegans och smakrikedom.

Drickes
2013-2015
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Alltomvin
FYND!

Ett vin som passar utmärkt till mat som inte kräver en ekfatskaraktär, och även ett vin som tack vare sin citrusblommiga karaktär även är ett allsidigt sällskapsvin till aperitifen. I landet pris/kvalitet har vinet en extra stor inmutning.

WineAdvocate
87p

Lättsamt och trevligt rosevin med sötaktig persikoaromer i doften men behagligt torr avslutning. Drickes med fördel lätt tillbakalutad med solen i ansiktet.

En producent som i allt väsentligt kontinuerligt levererar mycket hög standard på alla nivåer. The Stump Jump är inget undantag, Rhôneblandingen Grenache, Syrah och Mourvèdre har definitivt ett hem även down under. Mjukt och följsamt utan att vara smetigt. Okomplicerat men ändå intresseväckande. För er som inte är bekanta med D’Arenberg får här en perfekt inkörsport till ett av Australiens inte största men kanske flitigaste vinhus.

Patrick Olsson
Ystad Saltsjöbad, m fl

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer passar fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinet utvecklas positivt av att dekanteras, dvs slås upp i karaff innan servering.  

Vinet

Vinmakarfilosofin på dArenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisey-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera i den utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten passerar genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader, för Reserve-vinerna lagras de 24 månader på ekfaten.

ETIKETTEN? "Stump Jump" är döpt efter lokal uppfinning, en plog. Eftertänksamma människor kommer också att märka att etiketten kan liknas vid ett lästest för läkare och om man kan läsa det finstilta, så klarar du fortfarande ett glas till!

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/