Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Stump Jump 2010

Vad tyckte du?

dArenberg The Stump Jump 2010

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14%

Vinmakarfilosofin på dArenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisey-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igen utan att skadas. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Shiraz, Mourvèdre, Grenache

Smaknotering

det här är ett fantastiskt bra vin som kombinerar kraft med finess i en fruktig charmig stil. lättgillat! TASTING NOTE rikt koncentrerad med intensiv doft av violer, örter och mörka bär. ung, fruktig och livfull smak av röda bär, blåbär, violer, intensivt aromatiskt, kraftfull men finessrik. perfekt balans mellan finess och explosiv rikedom. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

vinet och maten

den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. bra till kraftiga höstgrytor. vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. vinner på att slås upp i karaff innan servering. välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft. klicka på länkarna nedan för recept

Vinet

Vinet

Vinmakarfilosofin på dArenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisey-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igen utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar.. Den jästa frukten passerar genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader, för Reserve-vinerna lagras de 24 månader på ekfaten.

ETIKETTEN? "Stump Jump" är döpt efter lokal uppfinning, en plog. Eftertänksamma människor kommer också att märka att etiketten kan liknas vid ett lästest för läkare och om man kan läsa det finstilta, så klarar du fortfarande ett glas till! 

 

Producent

Redan 1922 grundades d’Arenberg och under de senaste åren har de rönt stora framgångar i press och på tävlingar. Klimatet är präglat av närheten till havet med fuktiga, relativt kalla vintrar samt varma torra somrar. Flera av vingårdarna är mycket gamla, speciellt de som är planterade med Grenache, Syrah och Mourvèdre, som daterar till slutet av 1800-talet. Redan vid unga år bestämde sig Chester d´Arenberg Osborn att föra familjetraditionen som vinmakare vidare. Efter avslutade studier vid Roseworthy College och besök på vingårdar runt om i världen tog han 1984 över ansvaret på vingården som chefsvinmakare. Chester är en av vinbranschens största personligheter vilket reflekteras i hans utmärkta viner, där den gamla traditionen aldrig får överges. Fortfarande använder han sig av en Basket press oavsett färg på druvorna och en del druvor fottrampas fortfarande. Man producerar ett koppel av olika viner och man lyckas alltid att framhäva druvsortens personlighet. Deras mest berömda vin är The Dead Arm Shiraz.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.darenberg.com.au/