Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Olive Grove Chardonnay 2008

Vad tyckte du?

dArenberg The Olive Grove Chardonnay 2008

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 13%

Klassisk nya världen Chardonnay som fått en lagom portion ek. Fullt mogen med fina drag av exotisk frukt i en fint fet stil och mycket balanserad syra. Redan vid unga år bestämde sig Chester dArenberg Osborn att föra familjetraditionen som vinmakare vidare. Efter avslutade studier vid Roseworth ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2008

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

Klassisk nya världen Chardonnay som fått en lagom portion ek. Fullt mogen med fina drag av exotisk frukt i en fint fet stil och mycket balanserad syra.

Producenten

Redan vid unga år bestämde sig Chester dArenberg Osborn att föra familjetraditionen som vinmakare vidare. Efter avslutade studier vid Roseworthy College och besök på vingårdar runt om i världen tog han 1984 över ansvaret på vingården som chefsvinmakare. Chester är en av vinbranschens största personligheter vilket reflekteras i hans utmärkta viner, där den gamla traditionen aldrig får överges. Fortfarande använder han sig av en Basket press oavsett färg på druvorna och en del druvor fottrampas fortfarande. Man producerar ett koppel av olika viner och man lyckas alltid att framhäva druvsortens personlighet. Deras mest berömda vin är The Dead Arm Shiraz.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/