Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Laughing Magpie, d

dArenberg The Laughing Magpie, d'Arenberg, McLaren Vale 2010

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 13,9%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2010

Druvor

Viognier, Syrah

Alkoholhalt
13,9%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Ekstra Bladet
5/6

Modne toner i duften. Brombær, lakrids, kaffe og meget krydrede toner i denne koncentrerede vin. Lang krydret eftersmag. Yderst velbalanceret vin. Drik: 2015-2020 -Thomas Rydberg.

Ekstra Bladet
92/100

Modne toner i duften. Brombær, lakrids, kaffe og meget krydrede toner i denne koncentrerede vin. Lang krydret eftersmag. Yderst velbalanceret vin. Drik: 2015-2020 -Thomas Rydberg.

ForlagetSMAG
17/20

Den leende skade er stadig d’Arenbergs mest pågående og syrestærke Shiraz, men ikke så kompromisløs aggressiv som 2009’eren. Den er blødere, mere omgængelig, stadig frisk og svesket, men også mere moden og voksen og egentlig ikke aggressiv. Den har samme friske, saftige, kærlige bid som vilde slåen – lige før de får frost.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"En af de første og en af de bedste Shiraz-Viognier vine er Laughing Magpie" -Parker: "En af de mest eksotiske, overdådige og sexede vine" -Parker kalder Magpie for "Australiens la Mouline" efter Guigals kostbare Côte Rôtie. dArenberg var (også) først i Australien med rødvin af både sorte og hvide druer -han høster og gærer Shiraz og Viognier sammen. Chesters datter mente, at magpie (en skade) ler -deraf navnet! 12 mdr. i nyere egefade. En eksplosion af bær og krydderi. Magtfuld og koncentreret vin. Flot nu, holdbar 10 år.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta