Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Laughing Magpie 2008

Vad tyckte du?

dArenberg The Laughing Magpie 2008

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,5%

Precis som i Côte-Rôtie blandar man i en del vita druvor, viognier, med de röda. Vinets namn kommer sig av att ägarens döttrar, Alicia och Ruby, trodde att de två kookaburror som brukade väsnas ute på gården var kråkor (magpies) och kallade dem för de skrattande kråkorna. En kookaburra ser inte på n ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Shiraz, Viognier

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av mörka bär och eukalyptus. Smaken är ganska fyllig och sträv med lång eftersmak med toner av vitpeppar.

Drickes
2012-2020
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
91p/100

The 2008 Laughing Magpie Shiraz-Viognier (6%) spent 12 months in 15% new French and American oak. It is deep crimson-colored with an alluring bouquet of cedar, lilacs, Asian spices, black cherry, and blueberry. On the palate it is medium to full-bodied, concentrated, and layered with savory fruit. Nicely balanced, it will evolve for 2-3 years and drink well through 2020.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika kötträtter, gärna grillat. 

För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Precis som i Côte-Rôtie blandar man i en del vita druvor, viognier, med de röda. Vinets namn kommer sig av att ägarens döttrar, Alicia och Ruby, trodde att de två kookaburror som brukade väsnas ute på gården var kråkor (magpies) och kallade dem för de skrattande kråkorna. En kookaburra ser inte på något sätt ut som en kråka men Chester tyckte uttrycket var roligt och döpte därför ett av sina viner till The Laughing Magpie. DRUVOR 94% shiraz och 6% viognier. Vinet kan drickas nu med vinner på en tids lagring.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta