Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Feral Fox Pinot Noir, Adelaide Hills, d

dArenberg The Feral Fox Pinot Noir, Adelaide Hills, d'Arenberg 2012

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,2%

Låda (6 st)

1 158:-

Flaskpris 193:-
Årgång

2012

Druvor

Pinot Noir

Alkoholhalt
14,2%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

JamesHalliday
89/100

Crushed and taken to open fermenters with a small amount of whole bunches added; foot stamped, pressed, thence to used French oak for 12 months. Has fractionally fruit nuances, but not to the extent of compromising varietal expression, and has good all-up flavor.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

*****/Hallidays Companion. "Holder De af australsk vin, bør De lede efter d'Arenberg" -Rob. Parker. En herlig Pinot med overdådig Pinot aroma, fylde og længde, men med den snert af friskhed, som et køligere kliam giver. I 2000 forpagtede Chester en vingård i det kølige Adelaide Hills over McLaren. Rævene viste sig at være vilde med druerne -de giver navn til vinen. Vinen laves som Bourgogne med trampning med foden og gæring i små egefade og tapning duen kalring eller filtrering. '12 er nok den bedste Feral indtil nu!

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta