Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Dry Dam Riesling, d

dArenberg The Dry Dam Riesling, d'Arenberg Estate, Fleurieu 2012

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 12,2%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Druvor

Riesling

Alkoholhalt
12,2%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
89/100

Fresh and vibrant, with juicy lime and a hint of celery around the green apple fruit, lingering on the dry finish. Drink now through 2016

Ekstra Bladet
5/6

Citron i duften. Syreholdig vin med citrus, limefrugt, grønne æbler i smagen. En stringent vin med en let spids men lang eftersmag.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

d'Arenberg var pioner for Riesling (over 100 år!). Single-Vineyard fra McLaren Vale fra mark ved dam (som aldrig har set vand!). Ingen eg, basket-presset og lagret sur lie indtil tapning: "Overdådig aroma, sprød og frisk, meget lang med lige en snert af sødme til at balancere vinens fine syre". Perfekt til alle forretter.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta