Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Dead Arm Shiraz, d

dArenberg The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale 2014

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,6%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Alkoholhalt
14,6%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

JamesHalliday
95/100

Part hand, part machine-harvested, crushed and destemmed, 2-3 weeks on skins in an open headed down fermenter, matured for 20 months in French oak (8% new) and a dab of American oak. Deep crimson-purple; ultra full-bodied and densely packed with the darkest black fruits, licorice, 70% cacao dark chocolate and ripe tannins. Will live forever.

Børsen
5/6

Dead Arm er en lækkerbisken med stolte australske aner bl.a. den frække snert af eucalyptus, som vore mates er kendt for. -- Umiskendelig australsk McLaren Vale shiraz struttende af moden frugt, lakrids, krydderier og en fin dybde i smagen, der har strejf af eucalyptus.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta