Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Dead Arm Shiraz, d

dArenberg The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale 2012

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,6%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Alkoholhalt
14,6%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95/100

Shiraz in a very attractive guise here, this has a little peppery edge with red fruits, raspberry leaf and red liquorice too, plus a little boysenberry and a meaty edge. The palate has a core of dark plum flavor, cedary oak and a fine, savo ry tannin web; I like the freshness and concentration here. -Nick Stock.

JamesHalliday
96/100

Classic release. Meaty and substantial, but poised. Blackberried, smoked herbs, crushed ants and earth. Sweet fruit rushes and fills; savory notes sweep through the flanks. Firm but exuberant. Irrepressible.

Huon Hooke
95/100

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta