Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Dead Arm Shiraz 2007

Vad tyckte du?

dArenberg The Dead Arm Shiraz 2007

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,5%

Vinmakarfilosofin på dArenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisey-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igen utan att skadas. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2007

Druvor

Shiraz

Smaknotering

En av Australiens verkliga ikon-viner som bara blir bättre med åren!   Tastng Note Hög intensitet, mörk rödblå färg. Stor, varm, kraftfull och relativt nyanserad doft med inslag av svartpeppar, björnbär och ekfat, tobak, svarta vinbär och körsbär. Fyllig, mycket kraftfull, bärig med intensiv vinbärskaraktär, balanserad fatton och lång eftersmak med inslag av cederträ och tobak. Finstämd medelfyllig finish.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Viner på druvan Syrah har en inneboende kryddighet och relativt snälla tanniner som gör att de är relativt bra på att klara av lite kryddhetta i maten. Den fylliga bäriga smaken är också något som går bra ihop med grillat. En god stöddig Syrah behöver något liknande i matväg för att ge sitt yttersta till vinälskaren. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet

Vinmakarfilosofin på dArenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisey-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igen utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten passerar genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader, för Reserve-vinerna lagras de 24 månader på ekfaten. Innan druvorna åker ner i pressen av gammal typ så fottrampas dessa och efter 20 månaders lagring på små fat väljer man ut de bästa faten till The Dead Arm Shiraz. NAMNET Namnet Dead Arm syftar på en sjukdom som orsakas av svampen Eutypa lata, som angriper vingårdar världen över. Rankor som angrips ympas eller planteras om omgående vid angrepp. Ena hälften, eller snarare en arm förtvinar långsamt och dör (dead-wood). Den andra sidan kommer att ge liten men otroligt koncentrerad skör.

LAGRINGSHORISONT 2012-2025, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

Producenten

Redan 1922 grundades d’Arenberg och under de senaste åren har de rönt stora framgångar i press och på tävlingar. Klimatet är präglat av närheten till havet med fuktiga, relativt kalla vintrar samt varma torra somrar. Flera av vingårdarna är mycket gamla, speciellt de som är planterade med Grenache, Syrah och Mourvèdre, som daterar till slutet av 1800-talet. Redan vid unga år bestämde sig Chester d´Arenberg Osborn att föra familjetraditionen som vinmakare vidare. Efter avslutade studier vid Roseworthy College och besök på vingårdar runt om i världen tog han 1984 över ansvaret på vingården som chefsvinmakare. Chester är en av vinbranschens största personligheter vilket reflekteras i hans utmärkta viner, där den gamla traditionen aldrig får överges. Fortfarande använder han sig av en Basket press oavsett färg på druvorna och en del druvor fottrampas fortfarande. Man producerar ett koppel av olika viner och man lyckas alltid att framhäva druvsortens personlighet. Deras mest berömda vin är The Dead Arm Shiraz.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta