Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Coppermine Cabernet, d

Vad tyckte du?

dArenberg The Coppermine Cabernet, d'Arenberg, McLaren Vale 2009

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2009

Druvor

Cabernet Sauvignon

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

smag&behag
5/6

Dejlig karakterfuld duft med lidt stald og sved foruden masser af modne solbær. I smagen eer der solbær med solbær på -skønne saftige modne solbær - lidt lakrids, sort kaffe og en rest lækker læder. En saftig og velkomponeret Cabernet med g od og indbydende kompleksitet og klasse. Skønne tanniner, god harmoni og lang eftersmag. En vin til at vække glæde omkring bordet.

ForlagetSMAG
18/20

Delt 1.plads. “Også i årgang 2009 er den saftig og koncentreret, nu især præget af solbær, men uden sødme. Hertil kommer lidt dæmpet egetræ, lidt tobak og lidt mere solbær, der rækker langt ud I eftersmagen. Den har fået endnu finere dimens ioner, og selv om dens virkemidler er ret enkle: saft og muskler – er den saftsusemig dejlig…”

Full-on blackberry and blackcurrant fruit strikes from the first sniff of this opulent and intense McLaren Vale Cabernet. The fruit intensity on the nose and palate is extraordinary, revealing so much depth and concentration. Plenty of French and American oak, and the tannins have a nice suppleness.

Ray Jordan

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"Sådan skal en Cabernet skæres" -Ekstrabladet -Bedste Vin af 46 Cabernets i smagningen. "Kompleksitet og klasse. En vin til at vække glæde omkring bordet" -SmagogBehag. "Magtfuld, rig, koncentreret -nyd nu eller gem -holdbar 10+ år". For mange Australiens måske fineste Cabernet, skabt på rød Terrarossa jord på lille mark omkring vejen til gammel kobbermine. Her gror Chester Osborn sin bedste Cabernet. Sen høst, streng udvælgelse, 100% ny eg. Vingården har hele to vine på Langtons liste over landets unikke ikonvine: Dead Arm -og Coppermine.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/