Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Cadenzia GSM 2006

Vad tyckte du?

dArenberg The Cadenzia GSM 2006

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

VinetDetta vin är uppkallat efter Cadenzia, vilket är namnet på när en solist i slutet av en låt eller ett stycke improviserar. Cadenzia har detta vin fått heta för att hylla vinmakarens möjlighet att blanda grenachedruvan från McLaren Vale. Utöver Grenache fullbordas vinet av Syrah och Mourvedre. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Shiraz, Mourvèdre, Grenache

Smaknotering

Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Australisk Shiraz doftar BBQ (Australiens nationalgren nummer 1!) lång väg. Varför inte servera detta yppgia, sköna och uppstudsiga vin till hel grillad fläskkarré med sesam-BBQ-sås och gurksalsa? Karré är en underbar styckningsdetalj som kan varieras i oändlighet under sommarhalvåret. Att helgrilla köttet ger kötten en fin struktur som vinets ungdomlighet gillar.

Vinet

Vinet
Detta vin är uppkallat efter Cadenzia, vilket är namnet på när en solist i slutet av en låt eller ett stycke improviserar. Cadenzia har detta vin fått heta för att hylla vinmakarens möjlighet att blanda grenachedruvan från McLaren Vale. Utöver Grenache fullbordas vinet av Syrah och Mourvedre. Vinet är mycket fruktdrivet med aromer från jordgubbar och blåbär. Ett vin som tillbringat 10 månader på ekfat. 2011-2020
Producent
Idag är det den fjärde generationen i familjen Osborn som driver vinhuset med stor framgång. Man blandar gammal och ny teknik och fortfarande använder man sig av fottrampning av vissa druvor, då man anser att detta ger bäst resultat.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta