Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
De Lisio Wines Quarterback 2013

Vad tyckte du?

De Lisio Wines Quarterback 2013

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

Vinet är en "blend" på shiraz, cabernet sauvignon, merlot och grenache. Efter avslutad jäsning tillbringade vinet 15 månader på ekfat, varav endast 10 % är nya. 2013 är en mycket bra årgång i McLaren Vale.

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Grenache

Smaknotering

Vinet har en stor och inbjudande doft med inslag av söta kryddor, mogna mörka körsbär, plommon, blåbär och choklad. Smaken är fyllig, med inlindade tanniner och varm fruktighet samtidigt som det lyckas behålla en fin balans. Lång, fruktdriven och kryddig eftersmak.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Finansbureauet
5 stjärnor "Pepprig näsa i en nästan Cotes Rotie-liknande stil. Bra köp"

Tät och rik australiensisk historia med stor fyllighet och mjuka tanniner. Pepprig näsa i en nästan Côtes Rôtie-liknande stil, fyllig i munnen med inslag av svarta vinbär, björnbär och choklad och lång eftersmak med inslag av rök och salmiaklakrits. Bra köp.

Winefinders Wine Team
91 p "Det här är fortfarande ett av våra allra bästa köp."

Quarterback 2010 var ett vin som imponerade stort på oss i Wine Teamet och vi trodde nog att det skulle bli svårt att återupprepa succén. 2013, som är den nya årgången, är yngre och lite stramare men bjuder ändå på samma fina mörka frukt och smaker av choklad, rök och örter. Det här kommer att bli en given favorit så fort grillen kommer ut och för den som har lite tålamod (och lagrar i 6 månader till tre år) så kommer väntan att belönas med härliga mognadstoner. Det här är fortfarande ett av våra allra bästa köp."

Winefinder
Livets Goda
90 p "Rik fruktighet med röda nyanser... Det är fräscht, gott och lättdrucket utan att vara banalt"

Vi noterar tacksamt återhållsamma inslag av eukalyptus, liksom en ganska lätt brytbar koncentration och intensitet i vinets kropp. Det finns vidare en rik fruktighet med röda nyanser i en mörk mylla. Det är fräscht, gott och lättdrucket utan att vara banalt. Bra balans i fruktsötma också.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är en "blend" på shiraz, cabernet sauvignon, merlot och grenache. Efter avslutad jäsning tillbringade vinet 15 månader på ekfat, varav endast 10 % är nya. 2013 är en mycket bra årgång i McLaren Vale.

Producenten

Tony De Lisio har jobbat med vin i över 25 år och 2000 sa han upp sig för att buteljera vin under egen etikett. Filosofin är enkel -  all kraft läggs i vingården för att få så bra druvor som möjligt att göra vin av. Detta skapar möjligheter att göra så lite som möjligt i källaren och fortfarande producera vin i toppklass. Husets Grenache och Shiraz samt Kristyna har belönats med 95-96 p av Robert Parkers Wine Advocate.

De Lisio Wines vill förutom att försöka nå fantastiska resultat med sina viner också få igång en debatt med, eller en reaktion från sina konsumenter. De menar också att vin ofta berör och att nästan alla har en åsikt när det kommer till just vin. Något som det inte är svårt att skriva under på. 

http://www.delisiowines.com.au/