Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg Dead Arm Shiraz 2013

Vad tyckte du?

dArenberg Dead Arm Shiraz 2013

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,5%

Namnet The Dead Arm syftar på en svampsjukdom (svampen heter Eutypa Lata) som angriper vinrankan och gör att den behöver ympas. Det som blir kvar av rankan ger mycket liten avkastning med otroligt koncentrerade druvor. The Dead Arm Shiraz är dArenbergs mest berömda vin. Små partier druvor, från olik ···

Styckvis

409:-

/flaska
Låda (6 st)

409:-

/flaska, totalt 2 454:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2013

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor, varm, och kraftfull doft med inslag av mörka plommon, svartpeppar, björnbär, choklad, ekfat, mynta och tobak. Smaken är fyllig, djup och välbalanserad med en lång eftersmak fylld av mörk frukt, kryddor, cederträ och tobak. 

Drickes
2017-2019
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
92+ p "Rich and soft with a crazy backbone of lively acid cutting through the intense flavors and a nice, long mint-patty finish. "

The 2013 The Dead Arm Shiraz has a deep garnet color and a nose of chocolate-covered cherries, cassis and eucalypt with touches of mocha and bay leaves. The medium to full-bodied palate is rich and soft with a crazy backbone of lively acid cutting through the intense flavors and a nice, long mint-patty finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet The Dead Arm syftar på en svampsjukdom (svampen heter Eutypa Lata) som angriper vinrankan och gör att den behöver ympas. Det som blir kvar av rankan ger mycket liten avkastning med otroligt koncentrerade druvor. The Dead Arm Shiraz är dArenbergs mest berömda vin. Små partier druvor, från olika vingårdslägen, krossas i Demoisy-krossen, en gummitandad kross, och överförs sedan till öppna jäskar. Partierna hålls åtskilda till slutlig blandning. Fottrampning sker när en tredjedel av jäsningen återstår. När tanninextraktionen är lagom pressas och överförs vinet till en blandning av nya och gamla franska ekfat, gamla amerikanska ekfat och stora ekståndare för att slutföra primär och sekundär jäsning. Det fatjästa vinet lagras tillsammans med jästfällningen då man anser att det bromsar åldrandet, gör vinet friskare och samtidigt minskar ekens inflytande på smaken. Man gör ingen omdragning förrän det är dags för den slutliga blandningen. Efter 20 månaders lagring på små fat väljer man ut de allra bästa shirazvinerna och de används The Dead Arm Shiraz.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/