Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
By Farr Tout Pres Pinot Noir 2014

By Farr Tout Pres Pinot Noir 2014

Ekologisk

Australien, Geelong, 750 ml, 14%

Tout Pres är en 2,5 ha liten vingård med tre delar som bildar en amfiteater på toppen av en kulle. Varje del har sin specifika jordmån (vulkanisk, kalksten, sand och kvarts) som bidrar till vinets komplexitet. Druvorna odlas ekologiskt och får jäsa naturligt, mängden svavel hålls på så låg nivå som ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Ungdomlig, inbjudande och läcker doft av jordgubbar, hallon, kryddor, blommande trädgård och diskreta toner från faten. Smaken är elegant, välbalanserad och komplex med inslag av hallon, jordgubbar, örter, rosor, och lite ek i den långa eftersmaken.

Drickes
2017-2019
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
97 p "Superior pinot once again"

Superior pinot once again, this is a wine of real substance and weight, and one that´s powerful, ripe and commanding. There´s a layer of cedary/spicy savoriness as well as an earthy thread, dark and stony minerals and a wealth of ripe darker cherries and plums. The palate has impressive weight and power and really billows out through the middle with fleshy and smooth dark-cherry flavors. There are plenty of spices and earth and a lot of power. The flavors are saturated, and the finish has a lip-smacking deliciousness to it; it´s flamboyant and full of life. Drink now and for 5+ years.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tout Pres är en 2,5 ha liten vingård med tre delar som bildar en amfiteater på toppen av en kulle. Varje del har sin specifika jordmån (vulkanisk, kalksten, sand och kvarts) som bidrar till vinets komplexitet. Druvorna odlas ekologiskt och får jäsa naturligt, mängden svavel hålls på så låg nivå som möjligt och vinet filtreras inte. Jäsningen sker i stora kar av trä och vinet lagras sedan på fransk ek. 

Producenten

Gary Farr är en av de största legenderna i på den australiska vinscenen. Han gjorde sig ett namn som vinmakare på Bannockburn i slutet av 1970-talet och det var särskilt deras eleganta Pinot Noir-viner som satte vingården på kartan. 

Garys stor passion för Pinot Noir drog honom till Bourgogne, där han arbetade i 13 år på Domaine Dujac. 1994 köpte han sig en egen liten egendom i det svala Geelong i Victoria. Först planterade han lite chardonnay, viognier och shiraz. Senare hittade han den perfekta terroiren för pinot noir. 

Samtliga växtplatser ligger på gamla flodbäddar och jordmånen är mycket rik på mineraler. Den första årgången var 1999 och sedan dess har By Farrs viner tillhört de mest eftertraktade vinerna i Australien - framförallt hos konsumenter med en förkärlek för finess och elegans. Garys son Nick är idag också delaktig i vingården och ansvarar för deras Farrside viner. Vingårdarna odlas ekologiskt. 

Wine Advocate om By Farr:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

http://www.byfarr.com.au

Karta