Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Hewitson Ned & Henrys Shiraz, Old Vines 2017

Vad tyckte du?

Hewitson Ned & Henrys Shiraz, Old Vines 2017

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 14%

Druvorna odlas på mark i Barossa som är väldigt rik på kalk och järn, s k terra rossa, en jordmån som också är vanlig vanlig i Coonawarra. Vinet lagras på franska 225-liters ekfat i 15 månader. DRUVOR 90% shiraz och 10% mourvedre. Vinet är drickfärdigt men håller för en tids lagring.

Styckvis

189:-

/flaskaOrd. pris 209:-
Låda (12 st)

189:-

/flaska, totalt 2 268:- Ord. pris 2 508:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2017

Druvor

Shiraz, Mourvèdre

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av mörka bär och ek. Smaken är fyllig med inbäddade tanniner och lång, rik eftersmak. Här finns lager på lager av mogen mörk frukt och en mycket bra balans och en god portion av både kraft och elegans. Fantastisk shiraz från upp till 100 år gamla vinstockar!

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

JamesHalliday
95 p "A stylish Barossa Valley shiraz."

"Good colour; a stylish Barossa Valley shiraz that presents its blackberry, plum and fine spices in a supple, medium-bodied palate, tannins and oak both playing valuable support roles. Will go the distance without flinching."

Livets Goda
91 p "Bra kryddbett och frukthäng i avslut. Gott vin som ska intas idag."

"90% shiraz och 10% mourvedre i druvblenden där mynta och viss eukalyptus omedelbart tar oss till vinets ursprung. Frukten är cassis mogen med kaffebönor, lätta vaniljhintar från faten. Syra ger ren fräschör och den kalk- och järnrika jordmånen ger vinet inte bara en citruspuff i frukten, det ger en bra stadga och centrifug i fruktens intensitet. Bra kryddbett och frukthäng i avslut. Gott vin som ska intas idag. Dean Hewitson startade domänen 1998 och lanserade första vinerna 2002. Man har vingårdar i Adelaide Hills, Eden Valley, McLaren Vale och Barossa Valley. Detta vin slutlagras i franska fat i 14 månader."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk och lamm eller till nötkött och vilt, gärna grillat. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Druvorna odlas på mark i Barossa som är väldigt rik på kalk och järn, s k terra rossa, en jordmån som också är vanlig vanlig i Coonawarra. Vinet lagras på franska 225-liters ekfat i 15 månader.

DRUVOR 90% shiraz och 10% mourvedre. Vinet är drickfärdigt men håller för en tids lagring.

Producenten

Dean Hewitson startade detta vinhus 1998. Han hade sedan länge haft en stor passion för högklassiga viner. Familjen förfogar över några av de äldsta växtplatserna i världen. De anförskaffade odlingar i några av de främsta distrikten som Adelaide Hills, Eden Valley, McLaren Vale samt Barossa Valley. Idén var att kombinera gamla världens traditioner med nya världens moderna teknik. Och framgångarna lät inte vänta på sig och de första vinerna lanserades 2002.

http://www.hewitson.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du