Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
First Drop Wines Mother`s Milk Shiraz 2015

Vad tyckte du?

First Drop Wines Mother`s Milk Shiraz 2015

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 14,5%

Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent shiraz från kultförklarade Barossa Valley och First Drop Wines. Återigen har man gjort ett välbalanserat, fylligt och smakrikt vin som bara skriker efter en bit grillat kött. Det mesta av vinet har lagrats på stora, gamla franska ekfat för ···

Styckvis

169:-

/flaska
Låda (6 st)

169:-

/flaska, totalt 1 014:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2015

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor doft med toner av mökra bär, mörka plommon, choklad, fat, peppar och mynta. Smaken är fyllig, fruktdriven och balanserad med inlindade tanniner. Lång och nyanserad eftersmak.

Drickes
2017-2022
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90-91 p "Fylligt vin med en lång generös eftersmak som är packad med mörka bär."

De må vara big, bold and beautiful men något som vi alltid slås av när vi provar First Drop Wines viner är hur välbalanserade de faktiskt är - och Mothers Milk 2015 är inget undantag. Smaken är fyllig, fruktdriven och packad av mörka bär, choklad, fat, peppar och en lång generös eftersmak.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent shiraz från kultförklarade Barossa Valley och First Drop Wines. Återigen har man gjort ett välbalanserat, fylligt och smakrikt vin som bara skriker efter en bit grillat kött. Det mesta av vinet har lagrats på stora, gamla franska ekfat för att framhäva vinets fruktighet, medan en del av vinet lagrades på nya stora franska fat för att tillföra generositet och kryddighet. Mothers Milk är en tillgänglig shiraz som är gjord för att avnjutas ganska ung. Doften erbjuder solmogna hallon och körsbär och kryddor. Smaken är intensivt fruktig, fyllig och silkeslen.

Producenten

Vinmakaren Matt Gant tillhör den nya skolan i Barossa Valley då han producerar enastående viner som drar åt det eleganta hållet. Han har bl a utsetts till Young Winemaker of The Year två gånger. Projektet First Drop Wines grundade Matt tillsammans med sin vän John Retsas 2004. De äger inga vingårdar, inte ens ett vineri, utan köper in de druvor de anser håller hög kvalitet och hyr sedan in sig i ett vineri och producerar sina viner. De använder druvor från de bästa distrikten såsom Barossa Valley, McLaren Vale och Adelaide Hills. Vinerna från First Drop håller samtliga en mycket hög kvalitet.

http://www.firstdropwines.com/

Karta