Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Stump Jump White, Adelaide 2015

dArenberg The Stump Jump White, Adelaide 2015

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 12,4%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Alkoholhalt
12,4%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Politiken
4/6

Grøntsagsagtige toner i duften , næsten asparges, men også stikkelsbær. Kølig i både duft smag – og moderat syre. Cool i udtrykket.

ForlagetSMAG
16/20

“Den sjældne blanding af Riesling, Sauvignon Blanc og Marsanne har givet en frisk vin med aktiv syre og en aroma med en ret speciel blomst og små bitterstoffer. Ellers er den mild og venlig, med små udfordringerog en meget personlig frisk c harme. Den ligner ikke nogen anden hvidvin, jeg kender. Præsentabel madvin.”

International Wine Report
90/100

The 2015 'The Stump Jump' white wine is a fantastic new release from D'Arenberg. This great value white wine is a blend of 46% Riesling, 34% Sauvignon Blanc and 20% Marsanne. This wine starts with aromatics of cut grass, Key lime, orange bl ossom and white peach. There are bright flavors reminiscent of Pazzaz apple, green papaya, and blood orange rind with lively minerality. Head winemaker Chester Osborn has crafted a fabulous wine for summer. (Best 2016-2020) -(OB)

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta