Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2017

Vad tyckte du?

Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2017

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 14%

Ensamrätt under 2018! Namnet Bin 23 kommer från namnet på vinkällaren vid Magill Estate, där vinet lagras. Vinet är gjort på flera olika kloner av pinot noir och uttrycker det svala höghöjdsklimatet i Adelaide HIlls. Första årgången gjordes 2009. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Läcker doft av mogna jordgubbar, körsbär, hallon, örter, ingefära, söta kryddor och lite ekfat. Smaken är ung men redan inbjudande med inlindade tanniner, pigg syra och bra fruktighet. Bärigt och sötkryddigt avslut.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
94 "Här lägger man in ett ess i leken."

"Det här pinotvinet har en obönhörlig uppåtkurva sedan vi provade det för första gången för flera år sedan, och här lägger man in ett ess i leken. Frukten är ren med en rund och fint utvecklad vinbär- och körsbärsstruktur, som avger en smått sensuell sötma och viss blomsterört i nuläget. Jordgubbs-och smultroninsticken är inte heller felplacerade utan smyger subtilt med i kretsloppet. Det finns samtidigt både mineralisk edge och krydda, strukturen håller sig på den torra men sublima sidan och mognaden som frukten bär har ett ungt vitalt skimmer i sig. Avslutet har en fint, krämig knuff som varar exakt med den längd vi förväntar och vill ha."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ensamrätt under 2018! Namnet Bin 23 kommer från namnet på vinkällaren vid Magill Estate, där vinet lagras. Vinet är gjort på flera olika kloner av pinot noir och uttrycker det svala höghöjdsklimatet i Adelaide HIlls. Första årgången gjordes 2009. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f