Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kaiken Wines TORRONTÉS Terroir Series 2015

Vad tyckte du?

Kaiken Wines TORRONTÉS Terroir Series 2015

Argentina, Salta, 750 ml, 13,5%

Vinet kommer från Salta, som har blivit känt för sina vita, fräscha viner - i minst de som är gjorda på Torrontésdruvan. Årgång 2014 kom att bli ovanligt sval, vilket märks i vinets fina syra. Druvorna handplockas i gryningen för att de skulle vara svala när de kom till vineriet och jästes på låg te ···

Styckvis

132:-

/flaska
Låda (12 st)

122:-

/flaska, totalt 1 464:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Kryddstarkt
Årgång

2015

Druvor

Torrontes

Smaknotering

Mycket aromatisk doft med toner av citronskal, apelsin, vita blommor, grapefrukt, ananas och päron. Medelfyllig och frisk smak med fruktiga och blommiga toner. 

Drickes
2016-2018
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

1/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet kommer från Salta, som har blivit känt för sina vita, fräscha viner - i minst de som är gjorda på Torrontésdruvan. Årgång 2014 kom att bli ovanligt sval, vilket märks i vinets fina syra. Druvorna handplockas i gryningen för att de skulle vara svala när de kom till vineriet och jästes på låg temperatur. Vinet fick sedan ligga på jästfällning på ståltank några månader, för att framhäva druvans aromatiska karaktär. 

Producenten

Det var 2002 som Aurelio Montes från kultförklarade chilenska Viña Montes skapade Kaiken i Mendoza, Argentina. Idag är Kaiken den argentinska delen av en tvådelad vinproduktion på båda sidor Anderna och trots att man producerar nästan 7 miljoner liter vin så har man siktet helt inställt på kvalitet. Vinerna är gjorda av utvalda druvor från deras egna vingårdar i de bästa vinregioner i Mendoza och Salta.

Karta