Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Treinta y Dos Pinot Noir 2014

Bodega Chacra Treinta y Dos Pinot Noir 2014

Argentina, Rio Negro, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2014, Bodega Chacra Pinot Noir Treinta y Dos Río Negro, Patagonien, Argentina Chacra - Sydamerikas bedste Pinot Noir
Bag Bodega Chacra i Patagonien står Piero Incisa della Rocchetta, barnebarn til Mario Incisa della Rocchetta, manden der skabte Sassicaia, Piero har i dag funktion af eksportchef i familiefirmaet, Tenuta San Guido. Hans store passion er dog Bodega Chacra, hvor han kan dyrke Pinot Noir-druen, som han personligt sætter meget højt.

Vinmarker fra 1932
Under et besøg hos sin gode ven, den danske winemaker fra Argiano, Hans Vinding-Diers, smagte Piero en Pinot Noir fra Río Negro i Patagonien, som Hans Vinding-Diers havde lavet på forsøgsbasis. Piero blev her klar over, at potentialet for at lave store og unikke Pinot Noir vine i Patagonien var til stede, og jagten på den rigtige vinmark blev sat ind. I 2002 fandt Piero en vinmark med upodede Pinot Noir vinstokke tilplantet i 1932, Bodega Chacra var født. Senere kom en anden gammel vinmark fra 1955 til. 2004 blev Bodega Chacra´s første årgang på markedet.

Vine dyrket i pagt med naturen
Perfektionisten Piero dyrker sine druer efter så naturlige metoder som muligt og det bedste fra de gamle vinstokke forenes med Patagoniens enestående terroir og mikroklima, og skaber Sydamerikas bedste Pinot Noir.

Bag Bodega Chacra står Piero Incisa della Rocchetta, barnebarn til Mario Incisa della Rocchetta, manden der skabte Sassicaia, kendt af eksperter som Italiens bedste vin og en af verdens måske 10 bedste vine. Piero har i dag funktion af eksportchef i familiefirmaet, Tenuta San Guido, vingården hvor Sassicaia produceres. Hans store passion er dog Bodega Chacra, hvor han kan dyrke Pinot Noir-druen, som han personligt sætter meget højt. Under et besøg hos sin gode ven, Hans Vinding-Diers, smagte Piero en Pinot Noir fra Río Negro i Patagonien, som Hans Vinding-Diers havde lavet på forsøgsbasis. Piero blev her klar over, at potentialet for at lave store og unikke Pinot Noir vine i Patagonien var til stede, og jagten på den rigtige vinmark blev sat ind. I 2002 fandt Piero en vinmark med upodede Pinot Noir vinstokke tilplantet i 1932, Bodega Chacra var født. 2004 blev Bodega Chacra´s første årgang på markedet. Treinta y Dos, som har sit navn efter året for markens tilplantning, er en usædvanlig dyb og intens Pinot Noir. Vinen demonsterer tydeligt det bedste i Pinot Noir druen, men er samtidig en reflektion af terroir og det enestående mikroklima i Patagonien. · "The production may be small, the distribution limited, but the wines are striking for their elegance and mineral complexity- especially Chacra Treinra y Dos, which is the best pinot noir Ive tasted from Argentina, and one of the best Argentine wines today." Citat Wine & Spirits Magazine · Druesorter: 100% Pinot Noir · Vinmarkens areal: 7,4 acres · Produktion: ca. 800 kasser · Fadlagring: 12 mdr på fransk eg, hvoraf 1/3 er ny eg · Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret · Anbefales til: Mørkt fjerkræ, oksekød, lam, faste oste.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/