Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Cincuenta y Cinco Pinot Noir 2020

Bodega Chacra Cincuenta y Cinco Pinot Noir 2020

Ekologisk

Argentina, Rio Negro, 750 ml, 14%

Cincuenta y Cinco har fått sitt namn efter det år som vingården planterades, 1955, i hjärtat av Patagonien. Området har blivit allt mer erkänt, och anses numera vara en av världens bästa platser för att odla pinot noir. Vinet är ett utmärkt exempel på detta, och karaktären kännetecknas av djup, inte ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Fantastiskt bäriga och florala toner i doft och smak med aromer av röda körsbär, smultron, hallon, viol, färska örter och läder som balanseras av en fin rökig mineralitet. En pigg syra ackompanjerar finstilta tanniner och en hög komplexitet. Eftersmaken är lång och har ett kryddigt avslut. En stor nya världen-pinot!

Drickes
2021-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

James Suckling
98 p "One of the best of this bottling"

Extremely perfumed and beautiful with ripe strawberries and citrus fruit, as well as aromatic flowers. Full-bodied with plenty of fruit and creamy, chewy tannins that are polished and very impressive. Long and linear. One of the best of this bottling. Drink after 2023, but already a gorgeous bottle.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cincuenta y Cinco har fått sitt namn efter det år som vingården planterades, 1955, i hjärtat av Patagonien. Området har blivit allt mer erkänt, och anses numera vara en av världens bästa platser för att odla pinot noir. Vinet är ett utmärkt exempel på detta, och karaktären kännetecknas av djup, intensitet och elegans. Odlingen sker helt biodynamiskt. Druvorna jäses som hela druvklasar vid låga temperaturer i runda cementtankar, med naturligt förekommande jäst. Efter det får det mogna 11 månader på 50% betongtankar 50% i två, tre och fyra år gamla franska ekfat för att vinerna ska bli mer burgundiska i stilen. 100% naturlig och ofiltrerad. Cincuenta y Cinco är Chacras är en helt fantastisk pinot noir. Drick till kyckling, annan fågel, lättare kötträtter och kraftfullare fisk- eller grönsaksrätter.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du