Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matias Riccitelli Valle de Uco Pinot Noir 2018

Vad tyckte du?

Matias Riccitelli Valle de Uco Pinot Noir 2018

Argentina, Patagonia, 750 ml, 14%

Ett vin som påverkas djupt av Andesbergen. På etiketten så har Riccitelli valt att placera en inhemsk kaktusart som återfinns på hög höjd och i unika markförhållanden precis som de pinot noir-druvor som kommer från Gualtallarys kalkhaltiga jordar. Vinifieringen sker i små franska ekfat med inhemska ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Bäriga toner av sensommarjordgubbar och skogshallon med nyanser av örter och choklad. Smaken är den likaså fruktig med samma böriga inslag som balanseras upp av en frisk syra och en angenäm fatton.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Ett vin som påverkas djupt av Andesbergen. På etiketten så har Riccitelli valt att placera en inhemsk kaktusart som återfinns på hög höjd och i unika markförhållanden precis som de pinot noir-druvor som kommer från Gualtallarys kalkhaltiga jordar. Vinifieringen sker i små franska ekfat med inhemska jästsorter och utan tillsats av främmande element, vid en temperaturer mellan 24 och 26°C följt av lagring i återanvända fat av frank ek fram tills tills nästa års skörd sker.

Producenten

Riccitelli Wines är ett ungt och dynamiskt projekt som tillåter Matias Riccitelli att till fullo ge uttryck för Argentinas terroir i sina viner. Vingården ligger i hjärtat av Vistalba i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza.

Med hjälp av sin far, den kända vinmakaren Jorge Riccitelli (Bodegas Norton), och sin stora passion för vin bestämde sig Matias Riccitelli 2009 för att köpa sin egen vingård. Odlingarna är idag fördelade på tre olika vingårdar om 20 hektar vid Andernas fot, i hjärtat av Vistalba, i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Odlingarna är till största delen planterade i början på 1900-talet och man arbetar med låga skördeuttag och hård selektering i vingården. Dessa tekniker lämpar sig bra för ekologisk odling och ger väldigt högkvalitativa druvor. Matias Riccitelli arbetar efter en ekologisk filosofi, men är inte certifierad ekologisk odlare.

https://matiasriccitelli.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du