Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matias Riccitelli Valle de Uco Cabernet Sauvignon 2017

Vad tyckte du?

Matias Riccitelli Valle de Uco Cabernet Sauvignon 2017

Argentina, Patagonia, 750 ml, 14%

Ett vin som påverkas djupt av Andesbergen. På etiketten så har Riccitelli valt att placera en inhemsk kaktusart som återfinns på hög höjd och i unika markförhållanden precis som de cabernet sauvignon-druvor som kommer från högt belägna vingårdar med jordar med granitstenar och fin sand. Vinifieringe ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Stor och fruktig doft och smak med generösa toner av svarta vinbär, mörkahallon, mörk choklad och tobak med nyanser av vanilj och ekfat. Intensiv men ändå välbalansead eftersmak. 

Drickes
2021-2017
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
91 p "Intense and fruity in flavor"

A Cabernet Sauvignon from Los Chacayes, aged in used French oak barrels. Features notes of black currant and raspberry with country herbs that make it more open. Sugary in the mouth, delivering juicy tannins and a compressed flow. Intense and fruity in flavor, it’s a little elemental and improves greatly with a little air.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Ett vin som påverkas djupt av Andesbergen. På etiketten så har Riccitelli valt att placera en inhemsk kaktusart som återfinns på hög höjd och i unika markförhållanden precis som de cabernet sauvignon-druvor som kommer från högt belägna vingårdar med jordar med granitstenar och fin sand. Vinifieringen sker i små betongkärl med avstjälkade klasar och inhemska jästsorter vid en temperaturer mellan 25 och 27°C följt av lagring i återanvända fat av frank ek fram tills tills nästa års skörd sker.

Producenten

Riccitelli Wines är ett ungt och dynamiskt projekt som tillåter Matias Riccitelli att till fullo ge uttryck för Argentinas terroir i sina viner. Vingården ligger i hjärtat av Vistalba i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza.

Med hjälp av sin far, den kända vinmakaren Jorge Riccitelli (Bodegas Norton), och sin stora passion för vin bestämde sig Matias Riccitelli 2009 för att köpa sin egen vingård. Odlingarna är idag fördelade på tre olika vingårdar om 20 hektar vid Andernas fot, i hjärtat av Vistalba, i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Odlingarna är till största delen planterade i början på 1900-talet och man arbetar med låga skördeuttag och hård selektering i vingården. Dessa tekniker lämpar sig bra för ekologisk odling och ger väldigt högkvalitativa druvor. Matias Riccitelli arbetar efter en ekologisk filosofi, men är inte certifierad ekologisk odlare.

https://matiasriccitelli.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du