Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matias Riccitelli Tinto de la Casa 2018

Vad tyckte du?

Matias Riccitelli Tinto de la Casa 2018

Argentina, Patagonia, 750 ml, 14%

Druvorna är plockade på två olika vingårdar med stora skillnader i terroir. 50% kommer från Las Compuertas i Lujan de Cuyo (1100 möh). Jordmånen här består av djup lerig jord med en stenig underjord som bidrar med mineralitet till vinet. 50 % kommer från vingården Gualtallary i Uco Valley (1400 möh) ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Malbec

Smaknotering

Vinet har djup, mörk, purpurröd färg. Blandningen av druvor från de två vingårdarna ger en intensiv upplevelse med koncentrerad smak och generös struktur. Resultatet är en doft av florala inslag, mörk frukt och kryddor. Ett komplext vin med sammetslena tanniner och ett lång avslut.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Tack vare sin rika frukt passar vinet till en mängd kraftigare kötträtter. 

Vinet

Druvorna är plockade på två olika vingårdar med stora skillnader i terroir. 50% kommer från Las Compuertas i Lujan de Cuyo (1100 möh). Jordmånen här består av djup lerig jord med en stenig underjord som bidrar med mineralitet till vinet. 50 % kommer från vingården Gualtallary i Uco Valley (1400 möh). 

Druvorna skördas för hand i slutet av mars i små lådor för att behålla druvorna hela. Alla druvor genomgår en noggran selektering innan 50 % av de utavalda druvorna fermenteras hela i franska ekfat, 

Vinet lagras sedan i 12 månader på franska små ekfat.

Producenten

Riccitelli Wines är ett ungt och dynamiskt projekt som tillåter Matias Riccitelli att till fullo ge uttryck för Argentinas terroir i sina viner. Vingården ligger i hjärtat av Vistalba i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza.

Med hjälp av sin far, den kända vinmakaren Jorge Riccitelli (Bodegas Norton), och sin stora passion för vin bestämde sig Matias Riccitelli 2009 för att köpa sin egen vingård. Odlingarna är idag fördelade på tre olika vingårdar om 20 hektar vid Andernas fot, i hjärtat av Vistalba, i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Odlingarna är till största delen planterade i början på 1900-talet och man arbetar med låga skördeuttag och hård selektering i vingården. Dessa tekniker lämpar sig bra för ekologisk odling och ger väldigt högkvalitativa druvor. Matias Riccitelli arbetar efter en ekologisk filosofi, men är inte certifierad ekologisk odlare.

https://matiasriccitelli.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du