Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Chardonnay 2019

Vad tyckte du?

Bodega Chacra Chardonnay 2019

Ekologisk

Argentina, Patagonia, 750 ml, 12,5%

Missa inte Chacras vita viner som bara blir bättre och bättre! Chacra chardonnay är producerad i samarbete med Jean-Marc Roulot från Domaine Roulot i Meursault. Druvorna till vinet kommer från 40 år gamla vinstockar som växer i mineralrika jordar blandat med alluviala stenar täckta med kalk. Druvorn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Härligt koncenterarad, tropisk och lätt floral doft med inslag av citrusfrukter, vita blommor och en finstämd mineralitet. Doften återkommer i smaken som är frisk och krämig men välbalanserad och som avslutas med en lång eftersmak med en finstämd flintig mineralitet.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
99 p "A thoughtful, serious wine that needs contemplation."

The tension and density are so in balance, showing flint and matchstick notes. Full-bodied, creamy and very salty with a long, focused finish. Love the tight, subdued character here. A thoughtful, serious wine that needs contemplation. Drinkable now, but better in 2022 and onwards.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte Chacras vita viner som bara blir bättre och bättre! Chacra chardonnay är producerad i samarbete med Jean-Marc Roulot från Domaine Roulot i Meursault. Druvorna till vinet kommer från 40 år gamla vinstockar som växer i mineralrika jordar blandat med alluviala stenar täckta med kalk. Druvorna odlas enlig ekologiska och biodynamiska principer och skördas tidigt innan de nått full mognad för att bibehålla fräschören i vinet. Inga nya fat används och utan vinet jäses med den naturligt förekommande jästen utan malolaktisk jäsning. Efter det får det mogna 10 månader på en blandning av betong ägg, rostfria tankar och gamla franska ekfat för att vinerna ska bli mer burgundiska i stilen. 100% naturligt och ofiltrerad. Slutresultatet är ett vin som är som en blandning av Chablis och Meursault.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du